Pe lângă faptul că sunt extrem de delicioase, aceste perișoare au avantajul că sunt fierte, iar sosul nu are nevoie de a fi îngroșat cu făină sau amidon, pentru că am folosit smântâna solidă. Mie îmi pac și fără sos.
Ingrediente :
- 600 gr carne tocată
- 3 cepe
- 1 ou
- 1 lingură griș
- 1 lingură ulei
- sare, piper
- 400 gr smântână solidă
- 1 legătură mărar
Preparare :
Într-o oală mare punem apă și o așezăm pe foc mediu. Adăugăm 1 linguriță sare.
Tocăm ceapa foarte mărunt. Tocăm mărarul.
Amestecăm carnea tocată cu oul, 1 lingură de ceapă crudă, grișul, o lingură de mărar, sare și piper. Formăm perișoare medii. Ca să nu se lipească, umezim palmele cu apă înainte de a forma perișoarele. Le punem cu grijă în apa fierbinte dar nu clocotită și lăsăm la fiert aproximativ 20 de minute. Le fierbem în două reprize, nu le punem pe toate deodată. Știm că sunt fierte când acestea se ridică la suprafața. Când acestea sunt gata, le luăm deoparte cu o spumieră.
Aruncăm apa și călim restul de ceapă cu o lingură de ulei până devine translucidă. Adăugăm smântâna, puțină sare și amestecăm constant. Adăugăm perișoarele și lăsăm 5 minute. Luăm cratița de pe foc și adăugăm mărarul.
Poftă bună!
Boulettes de viande à la crème fraîche et aneth
Ingrédients :
- 600 gr de viande hachée
- 3 oignons
- 1 œuf
- 1 cuillère à soupe de semoule
- 1 cuillère à soupe d'huile
- sel, poivre
- 400 gr crème fraiche
- 1 bouquet aneth
Préparation :
Dans une grande casserole, ajoutez de l'eau et mettez-la à feu moyen. Ajoutez 1 cuillère à café de sel.
Hachez très finement l'oignon. Hachez l'aneth.
Mélangez la viande hachée avec l'œuf, 1 cuillère à soupe d'oignon, la semoule, une cuillère à soupe d'aneth, du sel et du poivre. Formez des boulettes moyennes. Afin de ne pas coller, humidifiez les paumes avec de l’eau avant de former les boulettes. Mettez-les soigneusement dans de l'eau chaude, mais pas bouillante et laissez-les cuire environ 20 minutes. Faites-les cuire en deux reprises. Les boulettes sont cuites lorsqu'elles remontent à la surface. Quand elles sont cuites, sortez-les avec une écumoire et mettez-les de côté.
Jetez l'eau et faites revenir le reste de l'oignon avec une cuillerée d'huile jusqu'à ce qu'il devienne translucide. Ajoutez la crème fraiche, un peu de sel et remuez constamment. Ajoutez les boulettes et laissez cinq minutes. Retirez la casserole du feu et ajoutez l'aneth.
Bon appétit !
Meatball with sour cream and dill
Ingredients:
- 600 gr minced meat
- 3 onions
- 1 egg
- 1 tablespoon semolina
- 1 tablespoon oil
- salt, pepper
- 400 gr of cream fraiche (sour cream)
- 1 bunch dill
Preparation:
In a large saucepan, add water and put on medium heat. Add 1 teaspoon of salt.
Chop the onion very finely. Chop the dill.
Mix the minced meat with the egg, 1 tablespoon of onion, the semolina, a tablespoon of dill, salt and pepper. Form medium balls. In order to not stick, wet the palms with water before forming the meatballs. Put them carefully in hot, but not boiling water and let them cook for about 20 minutes. Cook them in two reprises. The meatballs are cooked when they rise to the surface. When they are cooked, take them out with a skimmer and put them aside.
Discard the water and fry the rest of the onion with a spoon of oil until it becomes translucent. Add the cream, a little salt and stir constantly. Add the meatballs and leave for five minutes. Remove the pan from the heat and add the dill.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment