Aceia nu sunt pe placul meu, și asta nu pentru că nu îmi plac gogoșile, (chiar îmi plac) ci pentru că vreau să simt gustul de brânză. Deci dacă spun papanaș, spun brânză. Îmi place să servesc papanașii cu pesmet crocant și cu smântâna groasă, dar și cu puțină dulceața.
Ingrediente :
- 1 kg brânză de vaci foarte bine scursă
- 250 gr griș
- 60 gr zahăr
- 2 esențe vanilie
- 4 ouă mici
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 esențe vanilie
- 1 esența rom
- 100 gr unt
- 200 gr pesmet
- 5 linguri zahăr brun
Preparare:
Într-o tigaie antiaderentă topim untul. Adăugăm pesmetul și amestecăm constant. Când acesta devine auriu, luăm tigaia de pe foc. Când pesmetul este răcit, adăugăm zahărul și omogenizăm.
Amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, esența de vanilie, grișul și coaja de lămâie până obținem o compoziție omogenă. Aluatul nu trebzie să fie prea lipicios. Cu palmele formăm bile pe care le așezam pe un platou.
Punem pe foc o oală mare cu apă cu un praf de sare și esența de rom. Când apa fierbe, adăugăm papanașii. Aceștia sunt fierți când se ridică la suprafața. În acest moment, oprim focul, acoperim oala cu capac și mai lăsăm papanașii 10 minute. Scoatem papanașii cu spumiera și îi tăvălim prin amestecul de pesmet.
Papanașii îi putem servi cu gemuri, smântâna, dulcețuri etc.
Poftă bună!
Boulettes de fromage
Ingrédients :
- 1 kg de fromage blanc roumain (ou cottage) très bien égoutté
- 250 g semoule
- 60 g de sucre
- 2 essences de vanille
- 4 petits œufs
- le zeste d’une citron
- 2 essences de vanille
- 1 essence de rhum
- 100 gr de beurre
- 200 gr chapelure
- 5 cuillères à soupe de sucre brun
Préparation :
Dans une poêle antiadhésive, faites fondre le beurre. Ajoutez la chapelure et mélangez constamment. Quand il devient doré, retirez la poêle du feu. Quand la chapelure est refroidie, ajoutez le sucre et mélangez.
Mélangez le fromage avec les œufs, le sucre, l'essence de vanille, la chapelure et le zeste de citron jusqu'à obtenir une composition homogène. La pâte ne doit pas être trop collante. Avec les paumes, formez des boulettes et placez-les sur un plateau.
Mettez sur le feu une grande casserole d’eau avec une pincée de sel et l’essence de rhum. Lorsque l'eau est chaude, ajoutez les boulettes. Ils sont cuits quand ils remontent à la surface (environ 10 minutes). En ce moment, arrêtez le feu, couvrez la casserole avec un couvercle et laissez le papanaşii 10 minutes. Retirez les boulettes, égouttez-les et roulez-les dans le mélange de chapelure.
Vous pouvez servir des papanaşii avec des confitures et de la crème fraiche.
Bon appétit !
Boiled cheese dumplings
- 1 kg of Romanian cheese (or cottage cheese) very well drained
- 250 g semolina
- 60 g of sugar
- 2 vanilla essences
- 4 small eggs
- the zest of a lemon
- 2 vanilla essences
- 1 essence of rum
- 100 gr of butter
- 200 gr breadcrumbs
- 5 tablespoons brown sugar
Preparation:
In a non-stick skillet, melt the butter. Add the bread crumbs and mix constantly. When it becomes golden, remove the pan from the heat. When the breadcrumbs are cool, add the brown sugar and mix.
Mix the cheese with the eggs, sugar, vanilla essence, bread crumbs and lemon zest until you obtain a homogeneous composition. The dough should not be too sticky. With the palms, form balls and place them on a tray.
Put water and 1 pinch of salt and rum essence to boil in a large pot. When the water is boiling, add the dumplings. They are cooked when they rise to the surface (about 10 minutes). At this moment, close the fire, cover the pan with a lid and leave the papanaşii 10 minutes. Remove the dumplings, drain them and roll them into the breadcrumb mixture.
You can serve papanasii with jams and cream.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment