Saturday, 3 February 2018

Gogoși umplute cu nutella. Beignets fourrés au nutella. Nutella Filled Doughnuts

Iată încă un desert al copilăriei, care se face cu puține ingrediente și un minim de efort. Simple sau umplute, gogoșile sunt delicioase oricum. De data aceasta am optat pentru a le umple cu nutella, dar le putem umple cu gem sau budincă.

Curiozitatea m-a determinat să fac 5 gogoși mici în formă de floare. Am decupat aluatul cu o formă specială de floare, pe care o folosesc atunci când vreau să ornez cupcakes-urile sau colacii.
Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • 200 ml lapte călduț
  • 1 linguriță zahăr
  • 50 ml unt topit
  • 2 ouă
  • 1 plic drojdie uscată (7 gr)
  • 1 lingură esența de rom
  • 1 praf de sare
  • 200 gr nutella
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră

Preparare:
Într-un bol amestecăm drojdia, zahărul și laptele călduț și lăsăm 10 minute până când amestecul face spume. Adăugăm făină, untul esența de rom, ouăle, sarea și frământăm până obținem un aluat nelipicios. Lăsăm aluatul la crescut timp de 1 oră, până când acesta își dublează volumul.
Întindem aluatul pe masa înfăinată și formăm o foaie potrivită ca grosime, nu subțire, cam de 1,5 - 2 cm. Astfel gogoșile se vor umfla în timpul prăjirii și vor fi goale pe dinăuntru. Dacă aluatul este întins prea subțire gogoșile nu vor crește frumos.
Cu ajutorul unui pahar (al meu a avut 5,5 cm) decupăm cercuri și le lăsăm încă 30 de minute.
Punem ulei într-o tigaie adâncă. Încingem uleiul. Prăjim gogoșile pe ambele părți, până când acestea sunt rumenite frumos. Le așezam pe prosop de hârtie și presărăm zahăr pudră cât sunt încă fierbinți.
Încălzim puțin nutella pe foc mic pentru a o face mai fluidă. Cu ajutorul unui poche a douille cu vârful subțire și ascuțit umplem gogoșile cu nutella.
Poftă bună!

Beignets fourrés au nutella


Ingrédients :

  • 500 gr de farine
  • 200 ml de lait tiède
  • 1 cuillère à café de sucre
  • 50 ml de beurre fondu
  • 2 œufs
  • 1 sachet de levure sèche (7 grammes)
  • 1 cuillère à soupe d'essence de rhum
  • 1 pincée de sel
  • 200 gr de nutella
  • huile pour friture
  • sucre glace

Préparation :
Dans un bol, mélangez la levure, le sucre et le lait tiède et laisser reposer 10 minutes jusqu'à ce que le mélange soit moussé. Ajoutez la farine, l'essence de rhum, le beurre, les œufs, le sel et pétrissez jusqu'à obtenir une pâte non collante. Laissez lever la pâte pendant 1 heure jusqu'à ce qu'elle double son volume.
Etirez la pâte sur la table poudrée de farine et formez une feuille d'épaisseur moyenne, non fine, d'environ 1,5 - 2 cm. Ainsi, les beignets gonfleront pendant la cuisson et seront vides à l'intérieur. Si la feuille de pâte est trop fine, les beignets ne gonflent pas bien.
Avec un verre (le mien a 5,5 cm) découpez des cercles et laissez-les pendant 30 minutes.
Dans une poêle profonde à feu moyen faites chauffer l'huile. Faites frire les beignets sur les deux côtés jusqu'à ce qu'ils soient bien dorés. Placez-les sur du papier de cuisine et tant qu’elles sont encore chaudes saupoudrez-les de sucre glace.
Dans une casserole à feu moyen faites chauffer un peu le nutella pour la rendre plus fluide. En utilisant une poche a douille avec une douille fine et pointue, remplissez les beignets de nutella.
Bonne appétit !

Nutella Filled Doughnuts


Ingredients:

  • 500 gr of flour
  • 200 ml lukewarm milk
  • 1 teaspoon of sugar
  • 50 ml of melted butter
  • 2 eggs
  • 1 sachet of dry yeast (7 grams)
  • 1 tablespoon rum essence
  • 1 pinch of salt
  • 200 gr of Nutella
  • cooking oil
  • icing sugar

Preparation:
In a bowl, mix the yeast, sugar and warm milk and let 10 minutes until the mixture is foamed. Add flour, rum essence, butter, eggs, salt and knead until obtaining a non-sticky dough. Let the dough rise for 1 hour until doubled.
Stretch the dough on the powdered flour table and form a medium thick sheet, not fine, about 1.5 – 2 cm. Thus, the doughnuts will swell during cooking and will be empty inside. If the dough sheet is too thin, the doughnuts won’t swell well.
With a glass (I used a glass with 5.5 cm diameter) cut circles and leave them for 30 minutes.
In a deep skillet over medium heat, heat the oil. Fry the doughnuts on both sides until they are golden brown. Place them on kitchen paper and as long as they are still hot sprinkle with icing sugar.
Over medium heat, in a saucepan heat the Nutella a little to make it more fluid. Using a piping bag with a thin, pointed tips fill the doughnuts with Nutella.
Enjoy!








 


















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...