- 500 gr făină albă
- 1 plic drojdie uscată
- 325 ml apă călduţă
- 1 linguriţă sare
- 3 linguri ulei de măsline
- 5 crenguţe de rozmarin
Amestecăm drojdia cu apă călduţă apoi o adăugăm în bolul cu făină şi sare. Amestecăm cu lingura până prinde consistenţă, apoi începem să frământăm aluatul timp de 10 minute, până devine elastic. Lăsăm aluatul la crescut 40 de minute într-un loc călduţ, până îşi dublează volumul. După ce aluatul a crescut îl aşezăm într-o tavă unsă cu ulei sau pudrată cu mălai. Întindem aluatul ca să acopere tava. Cu ajutorul degetelor apăsăm aluatul. Adăugăm uleiul de măsline şi-l întindem peste tot aluatul. Acoperim tava cu un prosop îmbibat în apă călduţă şi stors şi lăsăm 45 de minute. După cele 45 de minute luăm prosopul adăugăm rozmarinul pe care l-am strivit puţin în mojar pentru a fi mai aromat şi l-am uns cu ulei. Cu ajutorul degetelor sau cu coada unei linguri de lemn facem găuri pe toată suprafaţă aluatului. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 25 de minute. Am obţinut o pâine foarte pufoasă si aromată.
Poftă bună!
Focaccia au romarin
Ingrédients :
- 500 gr de farine blanche
- 1 sachet de levure sèche
- 325 ml d'eau chaude
- 1 cuillère à café de sel
- 3 cuillères à soupe d'huile d'olive
- 5 brins de romarin
Préparation :
Mettez la farine et le sel dans un bol. Mélangez la levure avec l'eau tiède puis versez le mélange dans la farine. Mélangez avec une cuillère jusqu'à ce que la pâte est réuni. Transférez la pâte sur une surface propre, très légèrement farinée. Pétrissez la pâte à la main pendant 10 minutes jusqu'à ce que la pâte devienne élastique.
Mettez la pâte dans un bol légèrement huilé et couvrez avec une serviette.
Laissez la pâte lever pendant 40 minutes dans un endroit chaud jusqu'à ce qu’elle double son volume. Après que la pâte a augmenté son volume, la mettre dans une plaque de cuisson huilée ou saupoudrée de semoule de maïs. Etalez la pâte pour couvrir toute la surface de la plaque de cuisson. Appuyez sur la pâte avec les doigts. Ajouter l'huile d'olive et l'étalez partout au-dessus de la pâte.
Couvrez le plateau avec une serviette trempée dans l'eau chaude et pressé ; laissez lever la pâte pendant 45 minutes.
Après 45 minutes enlevez la serviette et ajoutez le romarin. J'ai écrasé le romarin dans le mortier pour qu’il soit plus aromatique.
Avec vos doigts ou une queue d'une cuillère en bois faites des trous à travers la pâte. Cuisez la focaccia dans le four préchauffé à 180 ° C pendant 25 minutes. C`est un pain très moelleux et très parfumé. Délicieux !
Rosemary focaccia
For this recipe we need:
- 500 gr white flour
- 1 sachet dry yeast
- 325 ml warm water
- 1 teaspoon salt
- 3 tablespoons olive oil
- 5 sprigs of rosemary
Preparation:
Combine the yeast with lukewarm water, then add the flour and salt in bowl. Mix with a spoon until the dough comes together. Transfer the dough to a clean, very lightly floured surface. Knead by hand for 10 minutes until the dough becomes elastic.
Put the dough in a slightly oiled bowl and cover it with a towel.
Let the dough rise for 40 minutes in a warm place until double its size. After the dough has risen put it in an oiled baking tray or dusted with cornmeal. Spread the dough to cover the all surface of baking tray. Press the dough with the fingers. Add the olive oil and spread it all over the dough.
Cover the tray with a towel soaked in warm water and squeezed; leave the dough to rise for another 45 minutes.
After 45 minutes remove the towel and add rosemary. I crushed it in the mortar to be more aromatic.
Using your fingers or a tail of a wooden spoon make holes throughout the dough. Bake the focaccia in the preheated oven at 180 C for 25 minutes. It’s a very fluffy and fragrant bread. Very delicious!
Enjoy!
Superbe focaccia! j'adore!
ReplyDeleteBizz
Merci, Dan. Ce pain italien est très bon et c’est tellement facile à faire. Bisous
DeleteAs mai reduce din numarul de fotografii, sunt prea multe, unele se repeta. In rest, arata foarte bine.
ReplyDeleteStiu, am pus cam multe fotografii, poate am sa mai sterg din ele. Sper sa incerci si tu reteta, este simplu de facut si extrem de buna. Eu una m-am indragostit de focaccia si de ceva timp tot o refac cu diverse topping-uri: masline, ierburi aromatice, bacon etc. Nu ma mai satur de focaccia!
ReplyDelete