Monday, December 11, 2017

Pâine cu bere și făină de secară. Pain à la bière et farine de seigle. Beer rye bread

Nu mă pot lipsi de pâine, de aceea o prepar ori de câte ori am ocazia. Cu toate că pe blog predomină rețetele pentru focaccia, de data aceasta am încercat o rețetă care era demult în așteptare, mai ales că eram curioasă de această combinație între bere și făină de secară.
Mi-a plăcut enorm gustul pâinii, drept pentru care o să o prepar mai des.
Ingrediente :

  • 250 gr făină de grâu (tip 550)
  • 250 gr făină de secară (tip 997)
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 330 ml bere blondă
  • 15 g sare
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 lingură amestec de semințe (mac, în, floarea soarelui, susan, mei)

Preparare:
Încălzim lejer 100 ml bere. Amestecăm berea călduță cu zahărul și drojdia și lăsăm 10 minute până când amestecul face spume la suprafața.
Într-un bol amestecăm făinurile, sarea, amestecul de drojdie, semințele, uleiul și restul de bere. Obținem un aluat dens pe care îl frământăm până când acesta devine omogen și nelipicios. Lăsăm aluatul la crescut într-un loc cald în bol, acoperit timp de 2 ore, până când acesta își dublează volumul.
Aluatul crescut îl modelăm în formă ovală, îl pudrăm cu făină și îl crestăm lejer deasupra. Mai lăsăm la crescut 30 de minute.
Coacem pâinea timp de 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 C.
Când pâinea este rumenită, o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se răcească puțin. Pâinea caldă o învelim într-un prosop de bumbac și o punem într-o pungă pentru ca aceasta să nu se usuce.
Poftă bună!

Pain à la bière et farine de seigle


Ingrédients :

  • 250 gr de farine de blé (type 550)
  • 250 gr de farine de seigle (type 997)
  • 1 enveloppe de levure sèche
  • 1 cuillère à café de sucre
  • 330 ml de bière blonde
  • 15 g de sel
  • 20 ml d'huile d'olive
  • 1 cuillère à soupe de mélange de graines (pavot, tournesol, sésame, millet)

Préparation :
Chauffez lentement 100 ml de bière. Mélangez la bière tiède avec le sucre et la levure et laissez reposer 10 minutes jusqu'à ce que le mélange fasse de la mousse à la surface.
Dans un bol, mélangez les farines, le sel, le mélange de levure, les graines, l'huile et le reste de la bière. On obtient une pâte épaisse. Pétrissez-la jusqu'à ce qu'elle soit homogène et non collante. Laissez la pâte lever dans un endroit chaud dans le bol, couvert pendant 2 heures, jusqu'à ce qu'elle double son volume.
La pâte levée façonnez-la pour la donner une forme ovale puis farinez légèrement le dessus du pain.
Incisez le dessus avec le couteau. Laissez lever une trentaine de minutes.
Enfournez à 180° pendant 40 minutes.
Lorsque le pain est doré, sortez-le sur une grille et laissez-le refroidir légèrement. Enveloppez le pain encore tiède l'envelopper dans une serviette en coton et le mettez-le dans un sac pour qu'il ne sèche pas.
Bon appétit !

Beer rye bread


Ingredients:

  • 250 gr of wheat flour (type 550)
  • 250 gr of rye flour (type 997)
  • 1 envelope of dry yeast
  • 1 teaspoon of sugar
  • 330 ml of lager
  • 15 g of salt
  • 20 ml of olive oil
  • 1 tablespoon of seed mixture (poppy, sunflower, sesame, millet)

Preparation:
Heat slowly 100 ml of beer. Mix the lukewarm beer with the sugar and yeast and let stand for 10 minutes until the mixture makes foam on the surface.
In a bowl, mix the flours, salt, yeast mixture, seeds, oil and the rest of the beer. We obtain a thick dough. Knead it until the dough is smooth and not sticky. Let the dough rise in a warm place in the bowl, covered for 2 hours, until it doubles its volume.
The dough raised shape it to give it an oval shape and then lightly flour the top of the bread.
Incise the top with the knife. Let rise for thirty minutes.
Bake at 180 ° for 40 minutes.
When the bread is golden, take it out on a rack and let it cool slightly. Wrap the still warm bread in a cotton towel and put it in a bag so that it doesn’t dry.
Enjoy!













No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...