Wednesday, August 21, 2019

Cheesecake cu afine, fără coacere. Cheesecake aux myrtilles sans cuisson. No-Bake Blueberry Cheesecake


Când dorim să facem o prăjitură bună dar nu vrem să stăm prea mult în bucatrie, vă propun un cheesecake, cu fructele preferate. Simplu de făcut, elegant și gustos, acest cheesecake merită încercat.

Ingrediente: 

Blat: 

  • 230 gr biscuiți de tip petit beurre 
  • 110 gr unt topit 

Cremă: 

  • 500 gr afine proaspete 
  • 2 linguri zahăr 
  • 700 gr cremă de brânză 
  • 250 gr mascarpone 
  • zeamă de la ½ lămâie 
  • 125 gr zahăr pudră 
  • 9 gr gelatină granule 
  • 50 ml apă rece 



Preparare:  

Mărunțim biscuiții cu sucitorul sau la robot. Amestecăm biscuiții sfărâmați cu untul topit, până obținem un amestec asemănător cu nisipul umed. 

Punem această compoziție pe fundul unei tăvi rotunde detașabile de 26 cm și presăm bine. Punem tava la frigider. 

Într-o cratiță pe foc mediu punem afinele și 2 linguri de zahăr. Lăsăm la foc mediu până când zahărul este dizolvat și afinele devin moi. Mixăm acesta compoziție, apoi o strecurăm. 

Punem gelatina la înmuiat într-un recipent cu 50 ml apă rece timp de 5 minute, până când aceasta se umflă. Punem recipientul pe bain-marie pentru a dizolva gelatina. Adăugăm zeama de lămâie și  gelatina în sosul de afine și amestecăm. 

Amestecăm crema de brânză cu mascarponele și zahărul pudră. Adăugăm sosul de afine, omogenizăm și turnăm compoziția peste blatul de biscuiți. Dăm la frigider pentru câteva ore până când cheesecake-ul se întărește. Decorăm prăjitura cu afine proaspete. 

Poftă bună! 

  

Cheesecake aux myrtilles sans cuisson


Ingrédients pour la base de biscuits :

  • 230 gr de biscuits Petit Beurre
  • 110 gr de beurre fondu


Pour la garniture :

  • 500 gr de myrtilles fraîches
  • 2 cuillères à soupe de sucre
  • 700 gr de fromage fine (type Philadelphia) 
  • 250 gr de mascarpone
  • jus de citron
  • 125 gr de sucre glace
  • 9 gr de gélatine granulés
  • 50 ml d'eau froide


Préparation : 

Mixez les biscuits soit au robot, soit les écrasés avec un rouleau à pâtisserie. Il faut obtenir une poudre assez fine, incorporez le beurre fondu et mélangez. On obtient une composition d’une consistance similaire à du sable humide.

Mettez cette composition sur le fond d'un moule à charnière de 26 cm et lissez bien. Réserver le moule dans le réfrigérateur.

Dans une casserole à feu moyen, mettez les myrtilles et 2 cuillères à soupe de sucre. Laissez sur feu moyen jusqu'à ce que le sucre soit dissous et les myrtilles ramollissent. Mixez la composition, puis passez-la au chinois.

Mettez la gélatine à tremper dans un récipient avec 50 ml d'eau froide pendant 5 minutes, jusqu'à ce qu'elle gonfle. Faire dissoudre la gélatine sur un récipient au bain-marie à feu moyen. Ajoutez le jus de citron et la gélatine à la sauce de myrtilles et mélangez.

Mélangez le fromage avec le mascarpone et le sucre glace. Ajoutez la sauce aux myrtilles, mélangez bien et verser la composition sur la base à biscuits. Réfrigérez pendant quelques heures jusqu'à ce que le gâteau durcisse. Démoulez-le délicatement et décorez avec des myrtilles fraîches.

Bon appétit!


No-Bake Blueberry Cheesecake


Ingredients for the base/crust:

  • 230 gr biscuits Petit Beurre
  • 110 gr of melted butter

For garnish:

  • 500 gr of fresh blueberries
  • 2 tablespoons of sugar
  • 700 gr of cheese cream (Philadelphia type)
  • 250 gr of mascarpone
  • lemon juice
  • 125 gr of icing sugar
  • 9 gr of gelatin granules
  • 50 ml of cold water

Preparation:

Crush the biscuits with the rolling pin or on the food processor. Mix the crushed biscuits with the melted butter until you get a mixture similar to wet sand.

Put this composition on the bottom of a detachable round tray of 26 cm and press well. Put the base in the freezer as you make the filling. 

In a saucepan over medium heat add blueberries and 2 tablespoons of sugar. Leave on medium heat until the sugar is dissolved and the blueberries become soft. Mix this composition, then strain it.

Put the gelatin soaked in a bowl with 50 ml of cold water for 5 minutes, until it swells. We put the bowl on the bain-marie to dissolve the gelatin. Add the lemon juice and gelatin to the cranberry sauce and mix.

Mix the cream cheese with mascarpone and powdered sugar. Add the cranberry sauce, mix well and pour the composition over the cookie base. Refrigerate for a few hours until the cheesecake hardens. Decorate the cake with fresh blueberries.

Enjoy!


























No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...