Avem nevoie de (pentru 4 persoane):
- 250 gr orez pentru risotto
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei de nucă
- 250 gr piure de dovleac
- 1 L supă de legume fierbinte
- 75 gr parmezan
- 30 gr nuci tocate şi rumenite
- 4 crenguţe de rozmarin
- 20 gr unt
- sare, piper
Preparare:
Curăţăm ceapa şi o tocăm foarte mărunt.
Călim ceapa în ulei şi când aceasta devine translucidă adăugăm orezul. Lăsăm orezul 2 minute şi amestecăm constant. Adăugăm rozmarinul şi aproximativ 2 polonice de supă fierbinte, cât să acopere orezul. Amestecăm constant şi când supa este absorbită complet de orez, adăugăm din nou supă. Continuăm procesul până când orezul este fiert. Adăugăm pireul de dovleac şi amestecăm. La sfârşit scoatem crenguţele de rozmarin, adăugăm untul şi parmezanul. Amestecăm, presăram nuci tocate şi servim cald.
Poftă bună!
Risotto au potiron, au romarin et aux noix
Nous avons besoin (pour 4 personnes):
- 250 g riz pour risotto
- 1 oignon
- 3 cuillères à soupe d’huile de noix
- 250 g de purée de potiron
- 1 l de soupe de légumes chaude
- 75 g de parmesan
- 30 g de noix hachées et grillées
- 4 brins de romarin
- 20 g de beurre
- sel et poivre
Préparation :
Épluchez l'oignon et coupez-le finement.
Faites revenir l'oignon dans l'huile puis et ajoutez le riz. Laissez frire le riz 2 minutes et mélangez constamment. Ajoutez le romarin et 2 louches de soupe chaude, jusqu’à ce le riz soit couvert. Mélangez constamment et quand la soupe est complètement absorbée par le riz, ajoutez de nouveau de la soupe. Répétez le processus jusqu'à ce que le riz soit cuit. Ajoutez la purée de potiron et mélangez. Enfin enlevez les brins de romarin, ajoutez le beurre et le parmesan. Mélangez, saupoudrer de noix hachées et servir chaud.
Bon appétit !
Pumpkin risotto with rosemary and walnuts
We need (for 4 persons):
- 250 g risotto rice
- 1 onion
- 3 tablespoons walnut oil
- 250 g pumpkin puree
- 1 l hot vegetable stock
- 75 g parmesan
- 30 g chopped toasted walnuts
- 4 sprigs of rosemary
- 20 g butter
- salt, pepper
Preparation:
Peel the onion and chop it finely.
Fry the onion in oil and when it becomes translucent add the rice. Fry the rice for 2 minutes stirring constantly. Add rosemary and about 2 ladles of hot stock, enough to cover the rice. Mix constantly and when the stock is completely absorbed by the rice, add the stock again. Continue the process until the rice is cooked. Add the pumpkin puree and stir. Finally remove the sprigs of rosemary, add the butter and parmesan. Mix, sprinkle some chopped nuts and serve warm.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment