Există foarte multe reţete ale acestei prăjituri, în funcţie de zona Greciei, aceasta poate lua forma unei pâini, a unui chec, tort sau colac. De obicei se ornează cu zahăr pudră şi se scrie cifra anului care urmează. Înainte de coacerea prăjiturii, se introduce o moneda, astfel încât persoană care o va găsi va avea un an binecuvântat. Dulcele simbolizează bucuria vieţii veşnice.
Ferice de părinţii care au înţelepciunea de a pune copiilor nume de sfinţi. Astfel, ei vor fi mereu ocrotiţi de sfântul al cărui nume îl poartă.
Avem nevoie de:
- 150 gr unt moale
- 125 gr zahăr pudră
- coaja rasă de la o portocală
- 1 baton vanilie
- 2 ouă
- 38 ml lapte
- 200 gr făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 50 gr migdale tocate
- 50 gr nuci tocate
Cum procedăm:
Mixăm untul cu zahărul pudră până când obţinem o compoziţie foarte cremoasă. Adăugăm seminţele de vanilie şi câte un ou, mixând.
Adăugăm laptele şi amestecăm cu o paletă. Adăugăm făina şi praful de copt, treptat, în ploaie, amestecând constant. La sfârşit adăugăm coaja de portocale, migdalele şi nucile. Compoziţia o punem într-o tavă (22 cm) tapetată cu unt şi făină, la cuptorul preîncălzit, la 170 C pentru 45-50 minute.
Poftă bună!
Superbe et puis j'ai adoré l'astuce de saupoudrage ;-)
ReplyDeleteBises !
Sandy from cuisinetcigares
Merci beaucoup Sandy. L l'astuce de saupoudrage je l’ai appris de Christophe Michalak :-)
Delete