Friday, November 20, 2015

Supa crema de dovleac cu cimbru (de post). Soupe de potiron au thym. Pumpkin soup with thyme

Pe 15 noiembrie am intrat în postul Crăciunului, aşadar avem reţete de post.
Această supă cu infuzie de cimbru proaspăt este una din cele mai bune supe de post pe care le-am mâncat în ultimul timp.
Am folosit dovleacul în formă de pară care are un gust deosebit de bun, de nucă şi unt. Dacă doriţi ca supa să fie mai dulce şi să aibă un gust mai pronunţat de dovleac va sfătuiesc să coaceti dovleacul în cuptor pentru 40-45 de minute şi apoi să-l reduceţi în piure, pe care să-l puneţi în supă.

Avem nevoie de:
  • 1 dovleac mare (al meu a avut 1,5 kg)
  • 2 cepe
  • 3 cartofi
  • cimbru proaspăt (5 - 6 crenguţe)
  • ulei de nucă
  • sare şi piper după gust
  • opţional pentru ornat: sâmburi de dovleac şi fire de cimbru proaspăt

Cum procedăm:
Tocăm ceapa potrivit şi o călim în uleiul de nucă.
Curăţăm dovleacul de coajă şi de sâmburi şi-l tăiem în cuburi potrivite. Taiem cartofii cuburi. Punem dovleacul si cartofii la fiert în apă cu sare. Când acestea se inmoaie adăugăm ceapa, uleiul şi crenguţe de cimbru proaspete. Lăsăm cimbrul să infuzeze până când legumele sunt fierte. Înlăturăm cimbrul şi punem legumele într-un bol şi le reducem în pireu cu ajutorul mixerului vertical sau cu blenderul. Adăugăm treptat apă (în care au fiert legumele) şi mixăm în continuare pentru a obţine o supă fină. Servim cu sâmburi de dovleac uşor rumeniţi.
Poftă bună!

Soupe de potiron au thym


Ingrédients:

  • 1 potiron (1,5 kg)
  • 2 oignons
  • 3 pommes de terre
  • thym frais (5-6 brins)
  • huile de noix
  • sel et poivre au goût
  • facultatif pour garnir: graines de citrouille et les fils de thym frais

Préparation:
Hachez l'oignon et les faites-les revenir dans l'huile de noix.
Pelez et épépinez le potiron, puis le coupez-le en cubes. Coupez les pommes de terre en cubes. Apportez le potiron et les pommes de terre à bouillir dans l'eau salée. Quand ils sont tendres ajoutez l'oignon, l'huile et brins de thym. Laissez le thym infuser jusqu'à ce que les légumes soient cuits. Retirez le thym et mettez les légumes dans un bol et mixez-les avec un mélangeur vertical ou un blender. Graduellement ajoutez de l'eau (de cuisson) et continuez mélanger jusqu'à obtenir une fine soupe. Servez avec des grains de potiron grillés.
Bon appétit !

Pumpkin soup with thyme


Ingredients:

  • 1 big pumpkin (mine had 1.5 kg)
  • 2 onions
  • 3 potatoes
  • fresh thyme (5-6 twigs)
  • walnut oil
  • salt and pepper to taste
  • option for garnish: pumpkin seeds and fresh thyme wires

Preparation:
Cut the onion and fry in walnut oil.
Peel and deseed the pumpkin, then cut it into cubes. Cut the potatoes into cubes. Bring the pumpkin and potatoes to boil in salted water. When they are tender add the onion, oil and sprigs of thyme. Let the thyme to infuse until vegetables are cooked. Remove the thyme and put the vegetables in a bowl and mix them with a vertical mixer or blender. Gradually add water (from the boiled vegetables) and continue mixing until obtain a fine soup. Serve with roasted pumpkin kernels.
Enjoy!



2 comments:

  1. Parfaitement de saison ce velouté ! et tellement bien présenté dans ces petites citrouilles ! Sans oublier la petite décoration : branche de thym frais et graines de citrouilles ! J'aime beaucoup Simona !
    Bises ! Sandy from "cuisinetcigares.com"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci beaucoup Sandy. Le velouté du potiron à l’infusion de thym est surprenant. J’aime beaucoup les soupes chaudes quand il fait froid.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...