Saturday, 12 July 2014

Rulada cu matcha si mascarpone

Ruladele, fie ele dulci sau sarate, mi se par elegante si usor de facut. In acet week-end am avut un musafir special, de aceea mi-am dorit sa fac un desert fin si delicios. Iata de ce ingrediente avem nevoie:

Pentru chec:
  • 5 oua, albusurile separate de galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite ceai verde matcha
Pentru umplutura:
  • 300 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 17 bucati zmeura

Cum procedam:
Inainte de toate pregatim o tava mare pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu foaie de copt. Incalzim cuptorul la 200ºC.
Intr-un bol mai mare batem albusurile spuma cu mixerul cu ½ din cantitatea de zahar necesar pentru chec pana obtinem o spuma tare. In alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar. Punem galbenusurile pest espuma si amestecam usor cu o paleta de silicon sau cu o lingura de lemn de sus in jos, usor, pana omogenizam compozitia. Apoi cenem faina si matcha amestecand la fel, usor pana se obtine o compozitie omogena. Dam la cuptor pentru maxim 10 minute. Facem testul cu scobitoarea ca sa vedem daca este copt checul, si anume, daca scobitoarea iese curata, atunci este gata. Nu este bine sa lasam checul mai mult decat este necesar pentru ca va fi uscat si casant, deci se poate fisura la rulare. In acest timp pregatim un prosop pe care il imbibam cu apa si-l stoarcem foarte bine. Cand checul este gata, il rasturnam cu fata pe prosopul umezit si il rulam in prosop. Apoi trecem la etapa urmatoare.
Pentru umplutura:
Batem smantana cu cele 2 linguri de zahar pana obtinem o frisca tare. Adaugam si cele 300 g de mascarpone, amestecam pana obtinem o pasta omogena.
Dupa ce checul s-a racit complet, putem sa intindem crema. Punem si zmeura (ca in poza) si rulam cu grija. Invelim in staniol si lasam peste noapte la frigider. Pentru ornat exista multe posibilitati: fie doar pudram cu zahar si cu marcha, fie punem niste fucte, sau facem un topping din 2 linguri de zahar pudra 1 strop de apa si un varf de matcha.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...