Pentru aceasta supa avem nevoie de:
- 3 salate
- 1 legatura ceapa verde
- 10 capatani mici usturoi
- 1,5 l lapte
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana
- 1 legatura marar
- cateva fire de patrunjel
- 3 oua
- 400 gr costita/slaninuta afumata
- sare dupa gust
Cum procedam:
Spalam bine salata si o lasam la scurs.
Punem la prajit costita (eu am avut de 2 feluri: afumata si naturala). Dupa ce acestea s-au prajit, adaugam cepa verde taiata rondele, maraul, patrunjelul si usturoiul pisat. In acet timp punem la fiert intr-o oala 4 l apa. Taiem salata dupa preferinta, sau o rupem. Eu o prefer taiata mai marunt. Punem salata in apa fierbinte. Adaugam laptele peste zarzavaturi si sunculita, amestecam, apoi o punem in oala in care fierbe salata. Costita aumata era destul de sarata, asa ca am adaugat putina sare.
Intr-un castron amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, apoi adaugam cate un polonic din supa fiebinte, si amestecam pentru a evita taierea acestei compozitii. Dupa aceasta etapa, turnam compozitia in oala cu supa. Mai lasam 10 minute la fiert.
Din albusurile ramase si inca 3 oua facem o omleta, o rulam si o taiem in forma de fidea. O punem in supa. Gata.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment