Friday, 2 December 2016

Focaccia cu dovleac, nuci şi rozmarin. Focaccia au potiron, noix et romarin. Pumpkin focaccia, with walnuts and rosemary


Vă propun o focaccia cu arome de toamnă: dovleac, nuci şi rozmarin. Această focaccia are şi o culoare frumoasă de portocaliu datorită dovleacului.
Avem nevoie de :


  • 550 gr făină albă 
  • 225 ml apă caldă 
  • 1 plic drojdie uscată (7 gr) 
  • 1 linguriţă sare 
  • 200 gr piure de dovleac 
  • 3 linguri ulei de nucă 
  • 3 crenguţe rozmarin 
  • 30 gr nuci tocate 

Preparare :
Amestecăm drojdia cu apă caldă şi zahărul şi lăsăm timp de 10 minute să se hidrateze.
Într-un vas punem făina, sarea apoi adăugăm amestecul de apă cu drojdie, 1 lingură de ulei şi piureul de dovleac. Omogenizăm şi frământăm aluatul până devine elastic şi nelipicios.
Acoperim aluatul cu folie de plastic şi-l lăsăm la crescut într-un loc călduţ, timp de 45 minute, până când acesta îşi dublează volumul. După ce aluatul a crescut, îl punem într-o tavă unsă cu 1 lingură de ulei. Întindem aluatul şi presăram bucăţi de nuci şi frunze de rozmarin. Presăram 1 lingură de ulei peste focaccia şi îl întindem cu ajutorul unei pensule. Apăsăm cu vârful degetelor pe suprafaţa aluatului pentru a forma mici gropiţe. Acoperim aluatul şi mai lăsăm să crească pentru încă 45 de minute. După cele 45 de minute îndepărtăm folia de plastic, şi facem găuri cu degetele pe toată suprafaţă aluatului, dar fără să atingem baza aluatului. Coacem focaccia în cuptorul preîncălzit la 180 C timp de 25-30 de minute.
Poftă bună !

Focaccia au potiron, noix et romarin


Ingredients :

  • 550 gr de farine blanche
  • 225 ml de l'eau tiède
  • 1 enveloppe de levure sèche (7 g)
  • 1 cuillère à café de sel
  • 200 g la purée de potiron
  • 3 cuillères à soupe de l'huile de noix 
  • 3 brins de romarin
  • 30 g de noix hachées

Préparation :
Mélangez la levure avec de l'eau chaude et le sucre et laisser agir 10 minutes.
Dans un bol, mettez la farine, le sel puis ajoutez le mélange de levure de l'eau, 1 cuillère à soupe de l'huile de noix et la purée de potiron. Mixez et pétrissez jusqu'à ce que la pâte devienne élastique et non collante.
Couvrez la pâte d'une pellicule de plastique et laissez-la dans un endroit chaud pendant 45 minutes, jusqu'à ce qu'elle double son volume. Après que la pâte a doublé son volume, mettez-la dans un moule graissé avec 1 cuillerée d'huile. Parsemez la pâte avec des morceaux de noix et de feuilles de romarin. Saupoudrez 1 cuillerée d'huile sur focaccia et 'étirez-le avec une brosse. Appuyez avec les doigts sur la surface de la pâte pour former de petites fossettes. Couvrez la pâte et laisser lever pour 45 minutes. Après 45 minutes retirez la pellicule de plastique et faites des trous avec les doigts pâte, mais sans toucher la base de la pâte. Faites cuire la focaccia dans le four préchauffé à 180 ° C pendant 25-30 minutes.
Bon appétit !

Pumpkin focaccia, with walnuts and rosemary


Ingredients :

  • 550 gr white flour
  • 225 ml lukewarm water
  • 1 envelope dry yeast (7 g)
  • 1 teaspoon salt
  • 200 g pumpkin puree
  • 3 tablespoons walnut oil
  • 3 sprigs rosemary
  • 30 g chopped walnuts

Preparation:
Mix the yeast with the lukewarm water and sugar and leave for 10 minutes.
In a bowl add the flour, salt then add yeast mixture, 1 tablespoon oil and the pumpkin puree. Mix well, then knead until the dough becomes elastic and not sticky.
Cover the dough with plastic foil and let it rise in a warm place for 45 minutes, until it doubles its volume. After the dough has risen, put it in a greased pan with 1 tablespoon oil. Roll the dough and sprinkle walnuts and rosemary leaves. Sprinkle 1 tablespoon of walnuts oil over focaccia and spread it with a brush. Press with the fingertips on the surface of the dough to form small dimples. Cover the dough and the let it rise for another 45 minutes. After 45 minutes remove the plastic foil, and make holes all over the dough with your fingers, but not touching the base of the dough. Bake the focaccia in preheated oven at 180 C for 25-30 minutes.

















2 comments:

  1. Delicious!
    Thank you for visiting my blog. My new website; www.kuchennymidrzwiami.pl
    I invite you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amber!
      Your blog has beautiful photos and interesting recipes. I'm looking forward to trying some Polish recipes!

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...