Sunt multe variante de prăjitură deşteaptă, cu vanilie, ciocolată şi de ce nu cu ceai verde matcha. Reţeta am preluat-o din revista "Sweet Dreams".
Avem nevoie de:
- 115 gr unt topit răcit
- 500 ml lapte cald
- 4 ouă
- 180 gr zahăr pudră
- 1 lingură oţet
- 140 gr făină
- 2 linguriţe matcha
- 1 praf sare
- 1 lingură apă caldă
Preparare :
Încălzim cuptorul la 160 C.
Tapetăm o tavă de 20 cm * 20 cm cu puţin unt şi făină.
Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Mixăm albuşurile cu praful de sare până obţinem o bezea fermă, apoi adăugăm treptat 4 linguri de zahăr pudră şi oţetul amestecând continuu. Obţinem o bezea tare.
Într-un alt bol mixăm gălbenuşurile cu restul de zahăr pudră până se deschid la culoare. Adăugăm untul topit, apa caldă şi amestecăm bine.
Într-un bol cernem împreună făina şi matcha. Adăugăm acest amestec în compoziţia de gălbenuşuri şi amestecăm bine. Adăugăm laptele cald, omogenizăm. Încorporăm cu grijă albuşurile în 3 etape cu o paleta de silicon. Turnăm compoziţia în tavă şi coacem timp de 40-50 minute, până când prăjitura este uşor aurie la suprafaţă.
Lăsăm prăjitura se se răcească complet, apoi o tăiem şi eventual o pudrăm cu zahăr pudră sau cu matcha.
Gâteau magique au matcha
Nous avons besoin de:
- 115 gr de beurre fondu refroidi
- 500 ml de lait
- 4 œufs
- 180 gr de sucre glace
- 1 cuillère à soupe de vinaigre de cidre
- 140 g de farine
- 2 cuillère à café de thé vert matcha
- 1 pincée de sel
- 1 cuillère à soupe d'eau tiède
Préparation :
Préchauffez le four à 160 ° C.
Graissez un plateau de 20 cm x 20 cm avec un peu de beurre et saupoudrez avec de la farine.
Séparez les jaunes des blancs. Mixez les blancs d’œuf avec une pincée de sel jusqu'à obtenir une meringue ferme, puis ajoutez progressivement 4 cuillères à soupe de sucre glace et de vinaigre, en mixant constamment. Nous obtenons une meringue ferme.
Dans un autre bol mélangez les jaunes d’œuf avec le sucre en poudre restant jusqu'à ce que le mélange blanchisse. Ajoutez le beurre fondu, l'eau tiède et mélangez bien.
Dans un bol, tamisez ensemble la farine et la matcha. Ajoutez ce mélange dans la composition des jaunes mélangez bien. Ajoutez le lait mélangez bien. Incorporez délicatement les blancs d'œufs en 3 étapes avec une palette de silicone. Versez le mélange dans le moule et cuire au four pendant 40-50 minutes jusqu'à ce que le gâteau soit légèrement doré à la surface.
Laissez le gâteau refroidir complètement, puis coupez-le. Éventuellement saupoudrez le gâteau avec du matcha ou sucre glace.
Matcha magic cake
We need:
- 115 gr melted cooled butter
- 500 ml of warm milk
- 4 eggs
- 180 gr powdered sugar
- 1 tablespoon vinegar
- 140 g flour
- 2 tsp matcha
- 1 pinch salt
- 1 tablespoon warm water
Preparation:
Preheat oven to 160 C.
grease a tray of 20 cm x 20 cm with a little butter and dust with flour.
Separate yolks from whites. Mix the egg whites with a pinch of salt until obtain a firm meringue, then gradually add 4 tablespoons of powdered sugar and vinegar, mixing constantly. We obtain a firm meringue.
In another mixing bowl mix the yolks with remaining powdered sugar until light. Add the melted butter, warm water and mix well.
In a bowl sift together flour and matcha. Add this mixture in the composition of yolks and mix well. Add the warm milk and mix well. Carefully incorporate the egg whites in 3 steps with a palette of silicon. Pour the mixture into pan and bake for 40-50 minutes until cake is golden slightly to the surface.
Let the cake cool completely, then cut it. eventually dust the cake with matcha or icing sugar.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment