Thursday, 29 May 2014

Paine cu masline fara framantare. Pain sans pétrissage aux olives. No knead olive bread

Aceasta paine m-a cucerit de la prima incercare. Este o reteta atat de simpla incat si un copil o poate realiza. Am facut de nenumarate ori aceasta paine, cu seminte, cu masline, si cu diferite tipuri de faina.

Reteta este adaptata de aici.

Avem nevoie de:
  • 750 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata (2 lingurite)
  • 1 lingurita sare
  • 200 gr masline negre
  • 700 ml apa calduta

Cum procedam:
Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia. Adaugam apa calduta si maslinele (apa nu trebuie sa fie fierbinte pentru a nu distruge drojdia), amestecam bine si acoperim cu folie alimentara sau cu un prosop. In reteta originala erau doar 600 ml apa, dar aluatul mi-a iesit prea tare incat nu puteam sa amestec, asa ca am mai adaugat inca 100 ml apa. Lasam compozitia intr-un loc calduros, pentru 2 ore.
Dupa cele 2 ore aluatul si-a marit volumul si putem sa-l punem intr-o cratita metalica, acoperita cu folie de copt. Incalzim cuptorul. Acoperim cratita cu un capac metalic sau cu folie de aluminiu, si dam in cuptorul care este in prealabil incalzit. Lasam painea la inceput la 250º C pentru 55 minute, apoi luam capacul/folia de aluminiu si mai lasam inca 20 de minute la 200 º C.
Pofta buna!


Pain sans pétrissage aux olives


Ingrédients :

  • 750 g de farine
  • 1 sachet de levure sèche (2 cuillères à café)
  • 1 cuillère à café de sel
  • 200 g d'olives noires
  • 700 ml d'eau tiède 


Préparation :
Dans un bol, mélangez la farine avec le sel et la levure. Ajoutez l'eau tiède, les olives puis mélangez bien et couvrez d'une pellicule de plastique ou une serviette. Laissez le mélange dans un endroit chaud pendant 2 heures.
Après 2 h la pâte a augmenté son volume et on peut le mettre dans une moule en métal recouverts d'une feuille de papier sulfurisé. Préchauffez le four. Couvrez le moule avec un couvercle ou avec une feuille d'aluminium et mettez au four. Laissez le pain au début à 250º C pendant 55 minutes, puis enlevez la couverture / feuille d'aluminium et laissez encore 20 minutes à 200 º C.
Bon appétit !

No knead olive bread 


Ingredients:

  • 750 g flour
  • 1 sachet of dry yeast (2 teaspoons)
  • 1 teaspoon of salt
  • 200 g black olives
  • 700 ml of lukewarm water


Preparation:
In a bowl, mix the flour with salt and yeast. Add lukewarm water, olives mix well and cover with plastic wrap or a towel. Leave the mixture in a warm place for 2 hours.
After 2 hours the dough has increased its volume. Put he dough in a metal mold covered with a sheet of parchment paper. Preheat the oven. Cover the mold with a lid or aluminum foil and put in the oven. Bake the bread at 250º C for 55 minutes, then remove the lid / aluminium foil and cook for another 20 minutes at 200 º C.
Enjoy!




2 comments:

  1. Cred ca este foarte delicioasa. Arata forte bine fotografiile facute. Cel mai mult imi place prima imagine. Bravo.

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  2. Multumesc, Iulia. Sa stii ca este foarte buna paine si atat de simplu de facut. Poti sa incerci si cu seminte pentru ca stiu ca iti plac mult. Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, poti sa faci aluatul seara, iar a doua zi sa coci painea.

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