Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
- carne de vita – 1,5 kg (piept, rasol)
- oase cu maduva – 500 g
- morcov- 3 buc
- ceapa- 2 buc
- ardei rosu – ½ buc
- telina – ½ buc
- pastarnac – 1 buc
- cartofi – 4 buc
- concentrat de rosii – 2 linguri
- mazare – 3 linguri
- sparanghel – 3 linguri
- patrunjel proaspat
- zema de la ½ lamaie
- sare, piper, ulei
- foaie de dafin – 2 buc
Cum procedam:
Punem oasele si carnea la fiert. Cand incepe sa fiarba, se formeaza o spuma la suprafata pe care trebuie sa o luam cu paleta ori de cate ori este nevoie. Dupa aceasta etapa tocam ceapa si o calim. Celelalte legume le taiem cubulete mici, iar cartofii ii taiem cubulete mai mari. Dupa ce carnea a fiert, o scoatem int-un bol si dupa ce s-a racit o taiem cubulete. Punem carnea din nou in ciorba, punem concentratul de rosii, sare, piper, adaugam legumele si lasam pana fierb. Adaugam zema de lamaie in functie de cat de acra dorim sa fie ciorba si ornam cu partunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment