Am facut aceasta ciocolata dupa reteta de pe cutia de lapte praf, insa de data aceasta nu am folosit cacao, am mai adaugat ceai verde matcha pentru a obtine o culoare frumoasa si esenta de rom.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
• 500 g lapte praf Raraul (neindulcit)
• 200 ml apa
• 500 gr zahar
• 250 gr unt
• 1 esenta rom
• 2 lingurite de ceai matcha
Cum procedam:
Punem apa, zaharul si esenta intr-o cratita, la foc mediu. Amestecam din cand in dupa ce zaharul s-a topit se retrage cratita de pe foc. Se adauga laptele praf (de preferinta e sa-l cerneti pentru a nu se forma cocoloase), si pudra de matcha. Se amesteca bine cu un tel sau cu mixerul, pana se obtine o pasta omogena si destul de groasa. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei, sau in diferite forme. Eu m-am jucat putin, am pus biscuiti oreo in forme de silicon, peste care am pus ciocolata.
Pofta buna!
Delicios! Simi, am mancat ciocolata facuta de tine, a fost foarte foarte buna. Interesant aspectul cu biscuiti si interesante fotografii. Arata din ce in ce mai bine. Keep going.
ReplyDeleteMa bucur mult ca ti-a placut ciocolata. Data viitoare voi incerca sa fac ciocolata cu ceva crocant, poate cu orez expandat. Ce zici? Te tenteaza? ;) Eu ador ciocolata de casa in orice fel.
ReplyDeleteImi place orezul expandat, cu siguranta va fi buna. Orcare tip de ciocolata ma tenteaza :).
Delete