Monday, 5 May 2014

Ciocolata de casa cu matcha

Ciocolata de casa o ador pur si simplu. Este mai mult decat un dulce preferat, este gustul care imi aduce aminte de copilarie, de momentele frumoase si amuzante pe care le petreceam la tara impreuna cu Iulia si Cristina.

Am facut aceasta ciocolata dupa reteta de pe cutia de lapte praf, insa de data aceasta nu am folosit cacao, am mai adaugat ceai verde matcha pentru a obtine o culoare frumoasa si esenta de rom.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
• 500 g lapte praf Raraul (neindulcit)
• 200 ml apa
• 500 gr zahar
• 250 gr unt
• 1 esenta rom
• 2 lingurite de ceai matcha

Cum procedam:
Punem apa, zaharul si esenta intr-o cratita, la foc mediu. Amestecam din cand in dupa ce zaharul s-a topit se retrage cratita de pe foc. Se adauga laptele praf (de preferinta e sa-l cerneti pentru a nu se forma cocoloase), si pudra de matcha. Se amesteca bine cu un tel sau cu mixerul, pana se obtine o pasta omogena si destul de groasa. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei, sau in diferite forme. Eu m-am jucat putin, am pus biscuiti oreo in forme de silicon, peste care am pus ciocolata.

Pofta buna!




3 comments:

  1. Delicios! Simi, am mancat ciocolata facuta de tine, a fost foarte foarte buna. Interesant aspectul cu biscuiti si interesante fotografii. Arata din ce in ce mai bine. Keep going.

    ReplyDelete
  2. Ma bucur mult ca ti-a placut ciocolata. Data viitoare voi incerca sa fac ciocolata cu ceva crocant, poate cu orez expandat. Ce zici? Te tenteaza? ;) Eu ador ciocolata de casa in orice fel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi place orezul expandat, cu siguranta va fi buna. Orcare tip de ciocolata ma tenteaza :).

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...