Saturday, 1 March 2014

Oua jumari. Oeufs brouillés. Scrambled eggs


Stiu, este o reteta simpla, foarte simpla, dar atat de buna. Imi plac ouale fie simple, fierte sau prajite, fie omleta sau jumari, « scrambled »



Pentru o portie buna de oua jumari, avem nevoie de:
  •  2 lingurite de unt
  •  4 oua
  •   2 linguri de smantana
  •    sare
  •    piper (optional)
Preparare:
Punem untul la topit intr-o tigaie, la foc mediu. Dupa ce untul s-a topit, adaugam ouale batute. Amestecam continuu, pana cand se obtine o textura moale. Atentie sa nu coaceti prea mult, pentru ca textura sa nu devina uscata. Cand ouale sunt aproape gata, adaugam smantana si luam de pe foc. Amestecam. Se obtine o textura cremoasa si placuta.
Este delicios!

Pofta buna!

Oeufs brouillés


Je sais que c'est une recette simple, très simple mais tellement bonne. J'aime les œufs en omelette, brouillés, frits ou pochés.
Pour une bonne portion des œufs brouillés, il nous faut:

  • 2 cuillères à soupe de beurre
  • 4 œufs
  • 2 cuillères à soupe de crème fraîche
  • du sel
  • du poivre (facultatif)

Préparation :
Faites fondre le beurre fondu dans une poêle à feu moyen. Ajoutez les oeufs battus. Remuez constamment, jusqu'à ce que vous obteniez une texture douce. Attention de ne pas cuire trop longtemps afin que cette texture se durcisse. Lorsque les œufs sont presque cuits, ajoutez la crème et retirez les du feu. Mélangez. On obtient une texture crémeuse et agréable.
Il est délicieux!

Bon appétit !

Scrambled eggs 


I know this is a simple recipe, very simple but very good. I do simply love an omelette, boiled, fried or scrambled eggs.

For a good portion of scrambled eggs, we need:

  • 2 tablespoons of butter
  • 4 eggs
  • 2 tablespoons of sour cream
  • salt
  • pepper (optional)

Preparation:
Let the butter melt in a pan over medium heat.
Add the beaten eggs. Stir constantly, until you get a smooth texture. Be careful not to overcook. The eggs could become dry. When the eggs are almost cooked, add the cream and remove from heat. Mix. A creamy and pleasant texture is obtained.
It is delicious!
Enjoy!



5 comments:

  1. Iami, arata foarte bine. Mi s-a facut pofta. Good job Simi.

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  2. Multumesc, draga Iulia. Astept cu nerabdare sa vii la mine si sa te rasfat cu delicii culinare ;)

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  3. Mmm, arata foarte bine,,��cu siguranta voi incerca si eu.

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  4. Draga Angelica, merita sa incerci. Aceasta reteta este preferata mea pentru micul dejun si nu numai.

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  5. Cu prima ocazie voi incerca,, ����

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