Saturday, April 18, 2020

Dob de pui. Terrine de poulet. Chicken terrine


Pentru persoanele care nu agreează gustul de carne de miel, avem o varianta de drob de pui care se face destul de ușor. Mie îmi plac deopotrivă și drobul de miel și cel de pui, însă astăzi va prezint rețeta pe care am folosit-o anul acesta de Paște.

Ingrediente:


  • 1440 kg ficat de pui
  • 1440 kg de inimi de pui
  • 3 legături de ceapă verde
  • 2 legături de leurdă
  • pătrunjel, mărar
  • 8 ouă 
  • 11 ouă fierte tari
  • sare, piper
  • 40 gr unt
  • ulei
  • 4 foi de dafin




Preparare:

Fierbem inimile de pui într-o oală cu apă rece, boabe de piper, foi de dafin și sare pentru 30 de minute. Spumăm de câte ori este nevoie.

Fierbem ficatul de pui într-o oală cu apă rece, boabe de piper, foi de dafin și sare pentru 20 de minute. Spumăm de câte ori este nevoie. 

Aruncăm apa și lăsăm inimile și ficatul la răcit.

Tocăm ceapa verde în ulei și când acesta este călită, adăugăm verdețurile.

Tocăm inimile mărunt. Ficatul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mari. Amestecăm inimile, ficatul, verdeața, sare, piper și 8 ouă.

Omogenizăm bine compoziția.

Ungem 2 tavi cu unt. Punem compoziție pe jumătate, adăugăm ouă fierte și acoperim cu restul de compoziție. Ungem ruladele cu ou bătut.

Dăm la cuptor pentru 55 de minute.

Poftă bună!


Terrine de poulet


Ingrédients:


  • 1440 kg de foie de poulet
  • 1440 kg de coeurs de poulet
  • 3 bouquets d'oignon vert
  • 2 bouquets d'ail de ours
  • persil, aneth
  • 8 oeufs
  • 11 œufs durs
  • sel poivre
  • 40 gr de beurre
  • huile
  • 4 feuilles de laurier


Préparation:

Faites bouillir les cœurs de poulet dans une casserole avec de l'eau froide, des grains de poivre, des feuilles de laurier et du sel pendant 30 minutes. Avec une  écumoire enkevez le mousse.

Faire bouillir le foie de volaille dans une casserole avec de l'eau froide, des grains de poivre, des feuilles de laurier et du sel pendant 20 minutes. 

Verser l'eau et laissez refroidir les abats.

Hachez l'oignon vert et faites-le revenir dans de l'huile. Faites suer les oignons jusqu’à ce qu’ils deviennent translucides, puis ajoutez l'ail des ours, le persil et l'aneth.

Coupez en petit des les cœurs de poulet. Rappez le foie sur une râpe à gros trous. Mélangez les abats, les légumes verts, le sel, le poivre et ajoutez 8 œufs.

On homogénéise bien la composition.

Beurrer 2 plaques de cuisson. Ajoutez la moitié du mélange, ajoutez les œufs durs et recouvrez avec le reste du mélange. Badigeonner les rouleaux d'oeuf battu.

Mettez les terrines au four prechauffé pendant 55 minutes.

Bon appétit!


Chicken terrine


Ingredients:


  • 1440 kg of chicken liver
  • 1440 kg of chicken hearts
  • 3 bunches of green onion
  • 2 bunches of wild garlic
  • parsley, dill
  • 8 eggs
  • 11 hard-boiled eggs
  • salt pepper
  • 40g butter
  • oil
  • 4 bay leaves


Preparation:

Boil the chicken hearts in a saucepan with cold water, peppercorns, bay leaves and salt for 30 minutes. Using a skimmer, remove the foam.

Boil the chicken liver in a saucepan with cold water, peppercorns, bay leaves and salt for 20 minutes.

Pour in the water and allow the offal to cool.

Chop the green onion and fry it in oil. Sweat the onions until they become translucent, then add the wild garlic, parsley and dill.

Cut the chicken hearts into small pieces. Grate the liver on a coarse grater. Mix the offal, green vegetables, salt, pepper and add 8 eggs.

Mix the composition well.

Butter 2 cooking plates. Add half of the mixture, add the hard-boiled eggs and cover with the rest of the mixture. Brush the rolls with beaten egg.

Place the terrines in the preheated oven for 55 minutes.

Enjoy!


















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...