Monday, August 3, 2020

Prăjitură cu dovlecel de post. Gâteau sucré aux courgettes. Vegan zucchini cake


Dovlecelul este o legumă cu un gust neutru, astfel încât putem să-l folosim și în prăjituri. Aceasta este poate una din cele mai bune prăjituri de post pe care le-am gustat.

Cu ingrediente puține iată ce minunăție de prăjitură putem face.


Ingrediente:

  • 300 gr făină
  • 550 gr dovlecel
  • 150 ml ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 150 gr zahăr
  • 150 ml apă
  • 1 esență de rom



Preparare:

Razuim dovlecelul prin răzătoarea cu găuri mari.

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: faina, praful de copt și zahărul.

Adăugăm dovlecelul, uleiul, apa, esența de rom și amestecăm până obținem o compoziție omogenă. Nu insistăm cu amestecatul, pentru ca dovlecelul să nu lase prea multă apă.

Compoziția o turnam într-o tavă unsă cu ulei și tapetata cu făină. Coacem prăjitura la 180 C pentru 30 de minute.

După ce se răcește o pudram cu zahăr pudra.

Poftă bună!


Gâteau sucré aux courgettes


Ingrédients:

  • 300 gr de farine
  • 550 gr de courgettes
  • 150 ml d'huile
  • 1 sachet de levure chimique
  • 150 g de sucre
  • 150 ml d'eau
  • 1 essence de rhum


Préparation:

Râper les courgettes à l'aide de la râpe à gros trous.

Dans un bol, mélanger les ingrédients secs : farine, levure chimique et sucre.

Ajoutez les courgettes, l'huile, l'eau, l'essence de rhum et mélanger jusqu'à l'obtention d'une composition homogène. On n'insiste pas pour mélanger, pour que les courgettes ne sortent pas trop d'eau.

Versez le mélange dans une moule graissée d'huile et tapissée de farine. Faites cuire le gâteau à 180°C pendant 30 minutes.

Une fois refroidi, saupoudrez-le de sucre en poudre.

Bon appétit!


Vegan zucchini cake


Ingredients:

  • 300 gr of flour
  • 550 gr zucchini
  • 150 ml of oil
  • 1 bag of baking powder
  • 150 grams of sugar
  • 150 ml water
  • 1 essence of rum


Preparation:

Grate the zucchini through the grater with large holes.

In a bowl, mix the dry ingredients: flour, baking powder and sugar.

Add the zucchini, oil, water, rum essence and mix until a homogeneous composition is obtained. We do not insist on mixing, so that the zucchini does not leave too much water.

Pour the mixture into a pan greased with oil and covered with flour. Bake the cake at 180 C for 30 minutes.

After it cools, sprinkle it with powdered sugar.

Enjoy!















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...