Monday, 17 December 2018

Supă cu praz, morcov și varză creață. Soupe aux poireaux, carottes et chou frisé. Leek, carrot and cabbage soup

Uneori inspirația vine și din ceea ce vedem sau gustăm. Cu ceva timp în urmă am servit la un restaurant portughez o supă de post foarte gustoasă și atât de mult mi-a plăcut încât l-am întrebat pe ospătar ce conține aceasta.
Mi-a enumerat DOAR 3 legume : praz, morcov și varză creață. Așa că nu am ezitat să încerc rețeta. Mi-am zic că această supă o voi prepara în posturi, și chiar am făcut-o de câteva ori, iar acum mă bucur să postez rețeta pe blog, pentru că merită să o îcercați. La mine e simplu: gustat, plăcut, făcut.
Ingrediente:

  • 4 buc praz  
  • 6 morcovi 
  • 1 varză creață 
  • sare, piper 
  • ulei 
  • apă 

Preparare:
Tăiem prazul partea albă și partea verde deschis și îl spălam foarte bine.
Curățăm 4 morcovi și îi tăiem mai mare.
Într-o oală înfierbântam apă, adăugăm 1 linguriță sare, prazul și morcovul. Cât timp fierb legumele spălam varza și o tăiem franjuri mici. Tăiem și cei 2 morcovi în jumătăți de felii subțiri.
După ce legumele au fiert le punem într-un bol și le pasăm. Putem adăuga puțin ulei când le pasăm. Turnăm legumele pasate înapoi în apa în care au fiert și adăugăm varza și morcovul. Lăsăm cca 15 minute până când legumele sunt fierte. Adăugăm sare și piper după gust.
Poftă bună!

Soupe aux poireaux, carottes et chou frisé


Ingrédients :

  • 4 pièces de poireaux
  • 6 carottes
  • 1 chou frisé
  • sel, poivre
  • huile
  • eau

Préparation :
Coupez la partie blanche et verte claire du poireau et lavez-les très bien.
Epluchez et lavez 4 carottes et coupez les plus gros.
Dans une casserole d'eau bouillante, ajoutez 1 cuillère à café de sel, les poireaux et les carottes. Pendant ce temps, lavez le chou et coupez-le en petites franges. Coupez les 2 carottes en demi-tranches minces.
Une fois les légumes bouillis, mettez-les dans un bol et mixez-les afin d’obtenir une purée. Si vous désirez, ajoutez un peu d’huile. Versez les légumes passés dans l'eau de cuisson et ajoutez le chou et la carotte. Faites bouillir environ 15 minutes jusqu'à ce que les légumes soient cuits. Saler et poivrer au goût.
Bon appétit !

Leek, carrot and cabbage soup


Ingredients:

  • 4 pieces of leeks
  • 6 carrots
  • 1 curly cabbage (savoy cabbage)
  • salt, pepper
  • oil
  • water

Preparation:
Cut the white part and the light green part of the leek and wash them very well.
Peel and wash 4 carrots and cut them in large pieces.
In a pot with boiling water, add 1 teaspoon salt, leeks and carrots. Meanwhile, wash the cabbage and cut it into small fringes. Cut the 2 carrots into half thin slices.
Once the vegetables are boiled, put them in a bowl and mix them to obtain a puree. If you wish, add a little oil. Pour the vegetables puree into the cooking water and add the cabbage and carrot. Boil for about 15 minutes until vegetables are cooked. Add salt and pepper to taste.
Enjoy!


















No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...