Avem nevoie de:
- 1,400 kg hribi
- 600 gr smântână
- 2 cepe mari
- 2 linguri amidon
- 1 căţel usturoi
- 100 gr unt
- pătrunjel proaspăt
- sare
- piper
Spălăm hribii şi dacă este necesar îi curăţăm. Îi tăiem potrivit. Punem hribii într-o oală cu apă şi sare şi-i fierbem pentru aprox 30 minute. După ce au fiert îi scurgem de apă, însă luăm deoparte apă. Ceapa o tocăm şi o călim în puţin ulei şi unt într-o tigaie mare. Adăugăm hribii şi amestecăm.
Smântână o amestecăm într-un bol cu amidonul. Usturoiul îl tocăm cu ustensilă specială pentru mujdei.
În tigaia cu ciuperci adăugăm smântână şi usturoiul, la foc potrivit şi amestecăm constant. Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert hribii, şi lăsăm să fiarbă până obţinem un sos consistent şi omogen. Ornăm cu pătrunjel proaspăt. Servim cu mămăligă.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment