Saturday, October 31, 2015

Hribi cu smantana

Încă o reţetă de toamna, extrem de gustoasă dar şi foarte simplu de făcut.
Avem nevoie de:


  • 1,400 kg hribi
  • 600 gr smântână
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri amidon
  • 1 căţel usturoi
  • 100 gr unt
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper
Cum procedăm:
Spălăm hribii şi dacă este necesar îi curăţăm. Îi tăiem potrivit. Punem hribii într-o oală cu apă şi sare şi-i fierbem pentru aprox 30 minute. După ce au fiert îi scurgem de apă, însă luăm deoparte apă. Ceapa o tocăm şi o călim în puţin ulei şi unt într-o tigaie mare. Adăugăm hribii şi amestecăm.
Smântână o amestecăm într-un bol cu amidonul. Usturoiul îl tocăm cu ustensilă specială pentru mujdei.
În tigaia cu ciuperci adăugăm smântână şi usturoiul, la foc potrivit şi amestecăm constant. Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert hribii, şi lăsăm să fiarbă până obţinem un sos consistent şi omogen. Ornăm cu pătrunjel proaspăt. Servim cu mămăligă.
Poftă bună!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...