Monday, 12 May 2014

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda este preferata mea, mai ales vara, cand este cald prefer sa o mananc rece, de la frigider, pentru a ma racori. Acum este sezonul lobodei, asadar m-am bucurat sa o gasesc in piata in Romania, unde am petrecut de curand o saptamana de vacanta impreuna cu familia.Imi place in special loboda rosie, deoarece da o culoare foarte frumoasa mancarurilor.


Ingrediente necesare:
• 4 legaturi de loboda
• 3 cepe verzi
• 2 morcovi mici
• 2 cepe albe
• 500 ml bors
• 3 linguri cu orez
• 1 legatura patrunjel proaspat
• 1 radacina pastarnac
• sare

Cum procedam:
Se taie legumele cubulete fine si se pun la calit in ulei, in cratita unde vom face ciorba. Dupa ce legumele s-au calit, adaugam orezul, mai lasam cateva minute, apoi adaugam apa. Cand orezul este fiert, adaugam frunzele de loboda si patrunjel pentru 5 minute, la foc mic. Adaugam borsul, mai lasam inca 5 minute si gata !
Se poate servi cu smantana, fie rece, calda sau cum doriti.
Eu o prefer foarte rece fara smantana. Este racoritoare si delicioasa.
Pofta buna!

2 comments:

  1. ciorba de loboda e una din preferatele mele. un blog plin de inspiratii, felicitari!

    ReplyDelete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...