Astăzi va propus o mâncare de caracatița, un fel de tocăniță, cu sos de roșii și cartofi.
Ingrediente:
- 3 caracatițe medii decongelate
- 500 gr pastă de roșii
- 8 cepe echalote
- 8-10 cartofi mici
- 150 ml vin alb sec
- 150 ml vin roșu sec
- 5 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 linguri de oțet
- 1 lingură de boabe de piper
- 4 foi de dafin
- 1/2 lămâie
- puțin cimbru uscat
- 1 linguriță de boia dulce
- ulei de măsline
- sare
Preparare:
Într-o cratiţă cu apă rece punem caracatiţa la fiert cu 3 foi de dafin, cimbru, zeama de la ½ lămâie, oțet, sare şi piper boabe. Fierbem caracatiţa pentru 55 minute, sau până când furculiţa intră uşor în carnea acesteia.
Când aceasta este fiartă o scoatem şi o tăiem în bucăţi potrivite.
Tocăm ceapa potrivit.
Într-o cratiță călim ceapa. Adăugăm usturoiul, sosul de roșii, o foaie de dafin, vinul și caracatița. Adăugăm cartofii și sare după gust. Fierbem pentru 15 minute până când cartofii sunt fierți. Când mâncarea este gata, dăm deoparte și adăugăm patrunjet trocat din belșug.
Poftă bună!
Ragoût de poulpe
Ingrédients:
- 3 poulpes moyens décongelés
- 500 gr de concentré de tomate
- 8 échalotes
- 8-10 petites pommes de terre
- 150 ml de vin blanc sec
- 150 ml de vin rouge sec
- 5 gousses d'ail
- 1 bouquet de persil
- 3 cuillères à soupe de vinaigre
- 1 cuillère à soupe de grains de poivre
- 4 feuilles de laurier
- 1/2 citron
- un peu de thym sec
- 1 cuillère à café de paprika
- huile d'olive
- sel
Préparation:
Dans une casserole d'eau froide, faites bouillir le poulpe avec 3 feuilles de laurier, le thym, le jus d'½ citron, le vinaigre, le sel et les grains de poivre. Faites bouillir le poulpe pendant 55 minutes.
Le poulpe est cuit lorsque la chair est tendre.
Hachez l'oignon.
Faire revenir l'oignon dans l'huile dans une casserole. Ajoutez l'ail, la sauce tomate, une feuille de laurier, le vin et le poulpe. Ajoutez les pommes de terre et salez au goût. Faire bouillir pendant 15 minutes jusqu'à ce que les pommes de terre soient cuites. Lorsque le plat est prêt, réservez et ajoutez beaucoup de persil haché.
Bon appétit!
Octopus stew
Ingredients:
- 3 medium defrosted octopuses
- 500 gr of tomato paste
- 8 shallots
- 8-10 small potatoes
- 150 ml of dry white wine
- 150 ml of dry red wine
- 5 cloves of garlic
- 1 bunch of parsley
- 3 tablespoons of vinegar
- 1 tablespoon of peppercorns
- 4 bay leaves
- 1/2 lemon
- a little dry thyme
- 1 teaspoon of paprika
- olive oil
- salt
Preparation:
In a saucepan of cold water, boil the octopus with 3 bay leaves, thyme, juice of ½ lemon, vinegar, salt and peppercorns. Boil the octopus for 55 minutes.
The octopus is cooked when the flesh is tender.
Chop the onion.
Fry the onion in a saucepan with olive oil. Add the garlic, tomato sauce, bay leaf, wine and octopus. Add the potatoes and salt to taste. Boil for 15 minutes until the potatoes are cooked. When the dish is ready, set aside and add plenty of chopped parsley.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment