Tuesday, 19 September 2017

Creier pane. Cervelle de porc panée. Fried brain

Printre preparatele din organe, se număra și creierul pane, considerat o delicatesă. Și chiar așa este. În plus, se prepară foarte ușor și avem nevoie de puține ingrediente. Fondant în interior și ușor crocant în exterior, acest aperitiv merită încercat.

Ingrediente:

  • 800 gr creier de porc 
  • 3 ouă
  • 250 gr făină
  • 300 gr pesmet
  • 4 linguri oțet
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță piper boabe
  • sare
  • ulei
  • apă

Preparare:
Spălăm foarte bine creierul în apă rece și eliminăm eventualele bucăți de os și vase de sânge.
Punem creierul într-un vas cu apă rece și-l lăsăm 15 minute.
Într-o oală punem la fiert apă cu sare, foile de dafin și piperul. Când apa începe să fiarbă, adăugăm oțetul și creierul. Fierbem creierul timp de 10 minute.
După cele 10 minute scoatem creierul din apă și-l lăsăm să se răcească. Înlăturăm pielița și porționăm creierul în bucăți potrivite.
Pregătim paneul. Într-o tigaie încingem uleiul.
Batem ouăle, pregatin un bol cu făină și unul cu pesmet.
Tăvălim creierul prin făină, apoi il dăm prin ou și terminăm cu pesmetul. Prăjim creierul pe toate părțile, până când acesta devine auriu. Așezăm creierul pe un șervețel de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.
Servim cu lămâie.
Poftă bună!

Cervelle de porc panée


Ingrédients :

  • 800 gr de cervelle de porc
  • 3 oeufs
  • 250 gr de farine
  • 300 gr de chapelure
  • 4 cuillères à soupe de vinaigre
  • 2 feuilles de laurier
  • 1 cuillère à café de grains de poivre
  • sel
  • huile
  • eau

Préparation :
Lavez très bien la cervelle à l'eau froide et retirez les morceaux de vaisseaux sanguins et os.
Mettez le cerveau dans une casserole d'eau froide et laissez-le pendant 15 minutes.
Dans une casserole, faites bouillir de l'eau avec du sel, des feuilles de laurier et du poivre. Lorsque l'eau commence à bouillir, ajoutez le vinaigre et la cervelle. Faites cuire la cervelle pendant 10 minutes.
Après 10 minutes, sortez la cervelle de l'eau et le laissez-la refroidir. Retirez la peau et coupez la cervelle en morceaux moyenne.
Dans une poêle ou friteuse faire chauffer de l’huile.
Battez les œufs, mettez la farine dans un bol et la chapelure dans un autre bol.
Roulez la cervelle sur toutes les cottes dans la farine, puis roulez-la dans l'œuf et finissez avec la chapelure. Faites frire la cervelle sur tous les côtés jusqu'à ce qu'il soit doré. Mettez le cerveau sur une serviette en papier pour enlever le surplus d'huile.
Servez avec du citron.
Bonne appétit !

Fried brain


Ingredients:

  • 800 gr pork brain
  • 3 eggs
  • 250 gr flour
  • 300 gr breadcrumbs
  • 4 tablespoons of vinegar
  • 2 bay leaves
  • 1 teaspoon of pepper grains
  • salt
  • oil
  • water

Preparation:
Wash well the brain in cold water and remove the eventually rest of bone and blood vessels.
Put the brain in a pot of cold water and leave it for 15 minutes.
In a pot bring to boil water with salt, bay leaves and pepper. When the water begins to boil, add the vinegar and the brain. Cook the brain for 10 minutes.
After 10 minutes take the brain out of the water and leave it to cool. Remove skin and cut the brain into medium pieces.
Prepare the pan. In a frying pan, heat the oil.
Beat eggs, add the flour a bowl and the breadcrumbs in another bowl.
Roll the brain in flour, then in egg and finish with breadcrumbs. Fry the brain on all sides until golden. Put the brain on a paper towel to remove the excess oil.
Serve with lemon.
Enjoy!









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...