Monday, September 4, 2017

Pepene (harbuz) murat. Pastèque en saumure. Watermelon in brine

Pepenii murați sunt preferații familiei mele, de aceea în fiecare an am grijă să adun tot ce este necesar ca aceștia să iasă buni și aromați: crengi de vișin, cimbrișor, mărar uscat etc.

Pentru că nu am butoi sau borcan foarte mare, am folosit o găleata în care să prepar murăturile.

Ingrediente:

  • 3 buc pepeni roșii mici 
  • 1 buc hrean 
  • 5 foi de dafin 
  • cimbrișor sălbatic 
  • cimbru uscat 
  • crengi de mărar uscat 
  • crengi de vișin 
  • 1 căciulie de usturoi 
  • 1 lingură piper boabe 
  • 1 lingură muștar boabe 
  • 1 lingură de sare neiodata la 1 L apă 


Preparare :
Amestecăm apa cu sarea.
Curățăm hreanul de coajă și îl tăiem în bastonașe potrivite.
Spălam pepenii și îi înțepăm la capete cu ajutorul unui băț de frigărui.
Dacă sunt prea mari putem să îi tăiem în jumătate.
Punem la baza găleții hrean, crengi de vișin, mărar, cimbrișor, cimbru, dafin, usturoi, boabe de piper și muștar.
Așezăm pepenii în găleata, adăugăm restul condimentelor și turnăm saramura. Punem o greutate peste pepeni și coperim găleata cu un capac. Nu închidem ermetic.
Lăsăm pepenii la murat timp de 4, 5 săptămâni.

Pastèque en saumure


Ingrédients :

  • 3 pièces pastèque
  • 1 morceau de raifort
  • 5 feuilles de baie
  • thym sauvage
  • thym sec
  • branches aneth
  • branches de cerisier
  • 1 tête d'ail
  • 1 cuillère à soupe de grains de poivre
  • 1 cuillère à soupe de grains de moutarde
  • 1 cuillère à soupe de sel non iodé pour 1 L d'eau

Préparation :
Mélangez l'eau avec le sel.
Pelez le raifort et coupez-le en bâtonnets.
Lavez les pastèques et faites-les une incision aux extrémités avec l'aide d'une brochette.
Si les pastèques sont trop grandes, vous pouvez les couper en deux.
Mettez en fond de seau du raifort, des branches de cerise, de l'aneth, du thym, du thym, de la baie, de l'ail, des graines de poivre et de moutarde.
Mettez les pastèques dans le seau, ajoutez le reste des épices et versez la saumure. Couvrez le seau avec un couvercle, l'idéal est de mettre du poids sur les melons. Ne pas fermer pas hermétiquement.
Laissez les pastèques marinées pendant 4, 5 semaines.

Watermelon in brine


Ingredients:

  • 3 small watermelon
  • 1 piece of horseradish
  • 5 leaves of bay
  • wild thyme
  • dry thyme
  • branches dry dill
  • cherry branches
  • 1 garlic head
  • 1 tablespoon grain pepper
  • 1 tablespoon mustard grains
  • 1 tablespoon of non-iodized salt to 1 L water

Preparation:
I was mixing water with salt.
Peel the horseradish and cut it into sticks.
Wash the watermelons and strike them at the ends with the help of a skewer.
If they are too big we can cut them in half.
In a big bucket add horseradish, cherry branches, dill, thyme, thyme, bay, garlic, pepper and mustard.
Put the watermelons in the bucket, add the rest of the spices and pour the brine. Put a weight over watermelons and cover the bucket with a lid. Do not close hermetically.
Leave the watermelons in brine for 4, 5 weeks.









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...