Thursday, 28 July 2016

Tarta invizibila de dovlecei cu feta si menta. Gâteau invisible aux courgettes, feta et menthe. Invisible zucchini cake with feta and mint

După atâtea prăjituri invizibile dulci, de ce să nu avem şi o invizibilă sărată ? Această ‘prăjitură’ poate fi servită ca aperitiv, sau ca garnitură atunci când nu mai avem inspiraţie, sau dorim să încercăm ceva nou.
Este ceva între plăcintă, tartă, quiche,flan, fritatta… seamănă mult ca şi consistenţă cu toate acestea, este foarte gustoasă şi sper să o încercaţi.
Reţeta este din aceeaşi carte dedicată prăjiturilor invizibile, ‘Gâteaux invisibles’.

Ingrediente:

  • 850 g dovlecei 
  • 100 g feta 
  • 2 fire de mentă 
  • 2 ouă 
  • 100 ml de lapte 
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • 75 g de făină 
  • 1 plic praf de copt 
  • sare şi piper 
  • unt şi făină pentru formă 

Preparare :
Încălzim cuptorul la 180°C.
Mixăm ouăle cu laptele şi uleiul. Adăugăm menta tocată şi feta mărunţită, amestecăm, apoi adăugăm făina cernută şi praful de copt. Adăugăm sare şi piper. Amestecăm pentru a obţine o compoziţie omogenă.
Spălăm dovleceii şi tăiem extremităţile. Tăiem dovleceii în felii foarte subţiri folosind o mandolină (sau un cuţit sau un robot). Adăugăm feliile treptat în aluat. Amestecăm uşor.
Ungem generos cu unt o tavă de 20 cm (eu am folosit o tavă rotundă de 18 cm), presăram cu făină şi se îndepărtăm excesul. Turnăm compoziţia şi o netezim cu o lingură. Dăm la cuptor pentru 40-50 de minute. în cazul în care suprafaţă se rumeneşte prea repede, acoperim cu folie de aluminiu. Lăsăm să se răcească înainte de demulare. Se serveşte caldă sau rece.

Gâteau invisible aux courgettes, feta et menthe


Ingrédients :

  • 850 g de courgettes
  • 100 g feta
  • 2 brins de menthe
  • 2 œufs
  • 10 cl de lait
  • 1 c. à soupe d’huile d’olive
  • 75 g farine
  • 1 sachet de levure chimique
  • sel et poivre
  • beurre et farine pour le moule


Préparation :
Préchauffez le four à 180 C (th.6). Battez les œufs avec le lait et l’huile. Ajoutez la menthe ciselée et la feta émiettée, mélangez, puis versez la farine et la levure tamisées. Salez et poivrez. Remuez pour obtenir une pâte homogène.
Rincez les courgettes et pelez les cotes une fois sur deux. Taillez-les en rondelles très fines à l’aide d’une mandoline (sinon utilisez un couteau ou un robot). Ajoutez-les au fur et à mesure dans la pâte. Mélangez délicatement.
Beurrez généreusement le moule, saupoudrez-le de farine et retirez l’excédent en tapotant. Versez la pâte, lissez à l’aide d’une cuillère. Enfournez pour 40 à 50 min. si la surface dore trop vite, couvrez la d’une feuille d’aluminium. Laissez le gâteau refroidir avant de démouler. Servez tiède ou froide.

Invisible zucchini cake with feta and mint


Ingredients:

  • 850 g zucchini
  • 100g feta
  • 2 sprigs of mint
  • 2 eggs
  • 10 cl of milk
  • 1 c. tablespoons olive oil
  • 75 g flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • salt and pepper
  • butter and flour for the mold

Preparation:
Preheat the oven to 180 C. Beat the eggs with the milk and the oil. Add the chopped mint and crumbled feta, mix, then add the sifted flour and the baking powder. Salt and pepper. Stir until obtain a homogeneous batter.
Rinse the zucchini and peel the extremities. Cut them into very thin slices using a mandoline (or use a knife or a robot). Add them gradually in the dough. Mix gently.
Butter generously the mold, sprinkle with flour and remove the excess by tapping. Pour the batter, smooth with a spoon. Bake for 40-50 min. If the surface browns too quickly, cover with aluminum foil. Let the cake cool before unmolding. Serve warm or cold.
Enjoy!













4 comments:

  1. Ton invisible est vraiment très réussi! Bravo !En plus, feta-menthe, j'adore !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci beaucoup Lou. J’adore les gâteaux invisibles, je crois que je vais faire encore… :-)

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...