Tuesday, July 5, 2016

Prajitura invizibila de mango si lapte de cocos. Gâteau invisible au mangue et lait de coco. Invisible mango cake with coconut milk

Prăjitura de faţă nu este prea dulce, după cum vedeţi are numai 50 gr de zahăr, aşa că dacă doriţi să fie mai dulce puneţi mai mult zahăr. Eu una o prefer aşa. Gustul de mango este foarte pronunţat şi aroma lui merge de minune cu laptele de cocos.

Prăjiturile invizibile au atât de mult succes încât deja au apărut mai multe cărţi numai cu reţete de prăjituri invizibile. Reţeta de faţă este din cartea "Gateaux invisibles".
Dacă doriţi să încercaţi o prăjitură invizibilă aveţi mai multe variante: cu mere (preferata mea), cu pere sau cea de faţă cu mango.
Avem nevoie de (pentru 6 pers) :

  • 2 buc mango mici tari 
  • 2 ouă 
  • 50 gr zahăr 
  • 100 ml lapte de cocos 
  • 25 gr unt demi-sărat topit 
  • 75 gr făină 
  • 1 plic praf de copt 
  • pentru decor : fulgi de nucă de cocos 

Preparare:
Incalziti cuptorul la 180 C.
Bateţi ouăle cu zahărul până se deschid la culoare. Adăugaţi untul, laptele de cocos, amestecaţi, apoi adăugaţi făina şi praful de copt cernute. Amestecaţi şi obţineţi o compoziţie omogenă.
Curăţăm mango de coajă şi le feliem la mandolină. Adăugaţi feliile de mango în aluat şi le amestecăm bine astfel încât toate feliile să fie îmbibate.
Ungem o formă rotundă de 18 sau 20 cm cu unt şi o tapetăm cu făină. Punem compoziţia în tavă şi o netezim cu o lingură pentru a avea o suprafaţă uniformă. Coacem prăjitura timp de 40-50 min până când aceasta este aurie la suprafaţă. Dacă suprafaţa se colorează prea repede, acoperiţi cu o folie de aluminiu. Lăsaţi prăjitura să se răcească înainte de demulare.
Serviţi prăjitura rece şi eventual decorată cu fulgi de cocos şi mango.
Poftă bună!


Gâteau invisible au mangue et lait de coco


Ingrédients (pour 6 personnes) :
  • 2 petites mangues (pas mures)
  • 2 œufs
  • 50 gr sucre
  • 25 gr de beurre demi-sel
  • 10 cl de lait de coco
  • 75 g de farine
  • 1 sachet de levure chimique
  • pour décorer : 1 c. à. soupe de noix de coco râpée

Préparation :
Préchauffez le four à 180 C (th. 6).  Battez les œufs avec le sucre jusqu’à ce que le mélange blanchisse. Ajoutez le beurre, le lait de coco, mélangez, puis versez la farine et la levure tamisées. Remuez pour obtenir une pâte homogène.
Epluchez les mangues et taillez-les en tranches très fines. Ajoutez les lamelles de mangue au fur et à mesure dans la pâte et mélangez délicatement.
Beurrez généreusement le moule (de 18 ou 20 cm de diamètre), saupoudrez-le de farine et retirez l’excédent en tapotant. Versez la pâte et lissez à l’aide d’une cuillère. Enfournez pour 40-50 min. si la surface dore trop vite, couvrez-la d’une feuille d’aluminium. Laissez le gâteau refroidir avant de démouler.
Décorez le gâteau de tranches de mangue fraiche et saupoudrez de noix de coco râpée.

Invisible mango cake with coconut milk


After having tried invisible apple cake and invisible pear cake, I was curious to try this cake with an exotic twist: mango and coconut milk. The cake is really delicious because it has a pronounced taste of mango. You have to know that this cake is not too sweet, but if you want, you can add more sugar.

Ingredients (for 6 serving):
  • 2 small mangoes (not ripe)
  • 2 eggs
  • 50 g sugar
  • 25g salted butter
  • 10 cl of coconut milk
  • 75 g flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • to decorate: 1 tablespoon grated coconut

Preparation:
Preheat oven to 180 C. 
Beat the eggs with the sugar until the mixture whitens. Add the butter, the coconut milk, mix, then add the sifted flour and the baking powder. Stir to obtaining a homogeneous mixture.
Peel the mango and cut it into very thin slices (use a mandolin). Add the mango slices in progressively in the dough and mix gently.
Butter generously the mold (of 18 or 20 cm diameter), sprinkle with flour and remove the excess by tapping. Pour the batter and smooth with a spoon. Bake for 40-50 min. if the surface browns too quickly, cover with aluminum foil. Allow the cake to cool before unmolding.
Serve the cake cold and eventually decorated with coconut flakes and mango.
Enjoy!










No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...