Wednesday, 25 June 2014

Fructe de mare flambate

Imi plac mult fructele de mare, in special scoicile Saint Jacques si calamarii. Acestea se gatesc relativ usor, iar timpul de coacere este destul de mic.
Este usor sa realizam un platou cu fructele de mare pe care le preferam, practic si rapid. Pentru aceasta reteta am folosit:


  • 6 scoici Saint-Jacques
  • 300 gr creveti
  • 1 calamar
  • sare, piper
  • 1 pahar vin alb demisec
  • rozmarin
  • 1 pahar mic de cognac
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline

Cum procedam:
Calamarul l-am crestat pe ambele parti apoi l-am marinat cu putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare, putin piper si rozmarin. L-am prajit la foc mediu in ulei de masline. In timpul prajirii am pus cam 1 sfert de pahar de vin alb, pentru ca acesta fragezeste si da o aroma foarte discreta calamarului. Eu am prajit mai mult calamarul pentru ca imi place mai crocant.
Intr-o alta tigaie am prajit crevetii in putin ulei de masline, peste care am pus restul de vin. Dupa ce vinul s-a evaporat, am adaugat cognacul si cu un chibrit dam foc la cognac. Atentie, nu exagerati cu cognacul, si asigurati-va conditiile potrivite pentru aceasta operatiune care nu etse deloc dificila dar necesita prudenta.
Scoicele saint-jacques le-am prajit in putin ulei de masline, la foc intens, pentru  cate un minut pe fiecare parte. Atentie, acestea devin cauciucoase daca le prajiti prea mult. Nu am pus sare pentru ca acestea au un gust usor sarat.
Asezam fructele de mare pe un platou, dupa cum ne place.  Merg de minune cu o garnitura de orez, cu salata verde si un pahar de vin alb.
Pofta buna!

2 comments:

  1. Ador fructele de mare. Trebuie sa-mi arati si mie cum le flambezi.

    ReplyDelete
  2. Si eu ador fructele de mare. Mi se pare interesant atunci cand flambezi o mancare sau un desert, poate chiar si un cocktail. Este mai spectaculos.

    ReplyDelete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...