Saturday, October 28, 2023

Chifle dovleac. Petits pains à la citrouille. Pumpkin Buns


Atât de mult îmi place dovleacul încât de fiecare dată când este sezonul lui încerc să îl prepar cât mai des. Am avut plăcerea să fac aceste chifle cu sora mea care s-a dovedit mult mai talentată decât mine la formarea acestor dovleci.


Ingrediente:

  • 550 gr făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 200 ml lapte călduț
  • 2 lingurițe zahăr
  • 2 ouă
  • 250 gr piure de dovleac
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • samburi de dovleac pentru ornat
  • ață de bucătărie


Preparare:

Într-un bol amestecăm drojdia cu zahărul și laptele călduț și lăsăm pentru 10 minute până când drojdia se activează. 

Adăugăm un ou și restul ingredientelor și frământam până obținem un aluat nelipicios. Lăsăm aluatul la dospit o ora, până când își dublează volumul.

Împărțim aluatul în 16 părți egale. Formăm 16 bile. 

Așezam o lungime de sfoară de bucătărie pe suprafața de lucru. Așezam o bilă de aluat în mijlocul sforii, apoi aducem fiecare capăt în sus și le traversăm peste bila de aluat ca și cum ar fi înfășurat un colet. 

Fără a strânge sfoara în jurul aluatului (nu dorim ca sfoara să taie în el), întoarcem cu grijă bila de aluat. Repetăm această înfășurare cu sfoară, astfel încât să marcheze 8 secțiuni ale bilei de aluat. 

Legăm sfoara într-un nod pentru a o fixă și punem bila pe o tavă tapetată cu nodul dedesubt. Repetăm cu bilele de aluat rămase.

Acoperim bilele  și le lăsăm la temperatura camerei aproximativ 30 de minute, până când aproape își dublează volumul.

Între timp, batem oul și încălzim cuptorul la 180°C.

Ungem cu grijă rulourile cu ou și le coacem timp de 25 de minute, până când sunt aurii. Lăsam să se răcească 2-3 minute, apoi tăiem cu atenție sfoară. 

Apăsăm câte un sâmbure în vârful fiecărui dovleac pentru a avea o tulpină. Le lăsăm la răcit.

Poftă bună!


Petits pains à la citrouille


Ingrédients:

  • 550 gr de farine
  • 1 sachet de levure sèche (7 gr)
  • 200 ml de lait tiède
  • 2 cuillères à café de sucre
  • 2 oeufs
  • 250 gr de purée de potiron
  • 1/2 cuillère à café de curcuma
  • 2 cuillères à soupe d'huile
  • 1/2 cuillère à café de sel
  • graines de citrouille pour la décoration
  • ficelle de cuisine


Préparation:

Dans un bol, mélangez la levure avec le sucre et le lait tiède et laissez reposer 10 minutes jusqu'à ce que la levure s'active.

Ajoutez un œuf et le reste des ingrédients et pétrissez jusqu'à obtenir une pâte non collante. Laissez lever la pâte pendant une heure, jusqu'à ce qu'elle double de volume.

Divisez la pâte en 16 parties égales. Formez 16 boules.

Posez une longueur de ficelle de cuisine sur la surface de travail. Placez une boule de pâte au milieu du fil, puis rapprochez chaque extrémité et croisez-les sur la boule de pâte comme pour emballer un colis.

Sans serrer le fil autour de la pâte (on ne veut pas que le fil coupe dedans), on retourne délicatement la boule de pâte. On répète cet enroulement avec la ficelle pour qu'elle marque 8 sections de la boule de pâte.

Faisez un nœud à la ficelle pour la fixer et plaçez la balle sur un plateau tapissé avec le nœud en dessous. Répétez avec les boules de pâte restantes.

Couvrez les boules et laissez-les lever à température ambiante pendant environ 30 minutes, jusqu'à ce qu'elles aient presque doublé de volume.

Pendant ce temps, battez l'œuf et chauffez le four à 180°C.

Badigeonnez délicatement les rouleaux d'œuf et faites-les cuire au four pendant 25 minutes, jusqu'à ce qu'ils soient dorés. Laissez refroidir 2-3 minutes, puis coupez soigneusement la ficelle.

Pressez une graine au sommet de chaque citrouille pour obtenir une tige. Laisser refroidir.

Bon appétit!


Pumpkin Buns


Ingredients:

  • 550 gr flour
  • 1 sachet of dry yeast (7grams)
  • 200 ml warm milk
  • 2 teaspoons of sugar
  • 2 eggs
  • 250 gr pumpkin puree
  • 1/2 teaspoon of turmeric
  • 2 tablespoons of oil
  • 1/2 teaspoon salt
  • pumpkin seeds for decoration
  • kitchen string


Preparation:

In a bowl, mix the yeast with sugar and warm milk and leave for 10 minutes until the yeast activates.

Add an egg and the rest of the ingredients and knead until you get a non-sticky dough. Let the dough rise for an hour until it doubles in volume.

Divide the dough into 16 equal pieces. Form 16 balls.

Lay a length of kitchen string on the work surface. Place one dough ball in the middle of the string, then bring each end up and cross them over the dough ball as if wrapping a parcel. 

Without tightening the string around the dough (you don’t want the string to cut into it), carefully turn the dough ball over. Repeat this wrapping with the string so that it marks out 8 sections of the dough ball. 

Tie the string in a knot to secure it and place the ball on a lined baking tray with the knot underneath. Repeat with the remaining dough balls. 

Cover the balls loosely and leave them to prove at room temperature for about 45 minutes, until nearly doubled in size.

Meanwhile, beat the egg and heat the oven to 180°C.

Carefully brush the rolls with egg and bake them for 25 minutes, until they are golden. Let it cool for 2-3 minutes, then carefully cut the string.

Press a seed into the top of each pumpkin to have a stem. Leave to cool.

Enjoy!









2 comments:

  1. Such an amazing idea! I don't even want to eat these buns because they look so pretty 😍

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...