Thursday, August 31, 2017

Ruladă Pavlova cu mascarpone şi fructe. Pavlova roulée au mascarpone et aux fruits. Pavlova roulade with mascarpone and fresh fruits



Pentru mine Pavlova este unul din cele mai fine şi delicioase deserturi. Elegant, rafinat, lejer, impresionant; aşa aş descrie acest desert. Cu toate că mai sunt încă 2 reţete de Pavlova pe blog, mi-am dorit să încerc şi varianta de ruladă, adică o foaie de bezea umplută cu fişcă, mascarpone şi fruce, rulată şi acoperită de fructe.
Spre deosebire de Pavlova clasică, rulada conţine mai puţin zahăr şi necesită un timp de coacere mult mai mic, între 20, 25 de minute, nu 2 ore. Şi asta pentru că foaia de bezea trebuie să rămână flexibilă pentrua putea fi rulată. Acest desert se prepară uşor, însă trebuie să avem grijă la manevrarea şi rularea bezelei.
Şi iată că spun „la revedere” acestei veri, cu un minunat şi ultim desert.
Vă las cu muzica de care nu mă satur să o ascult şi care îmi da aripi:




Ingrediente :

  • 8 albuşuri
  • 400 gr zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 1 lingură oţet
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr smântână pentru frişcă
  • 700 gr fructe proaspete (căpşuni, zmeură, coacăze, mure, afine)
  • 3 linguri zahăr pudră

Preparare :
Încălzim cuptorul la 180° C.
Într-un bol mare mixăm albuşurile. Când acestea fac spumă, adăugăm zahărul în ploaie, în reprize, continuând să mixăm. Bezeaua este gata când aceasta este lucioasă, fermă şi zahărul este dizolvat. Adăugăm oţetul şi amidonul şi le încorporăm cu paleta.
Punem bezeaua într-o tavă mare (33/34 cm) peste care am pus o foaie de copt. Nivelăm bezeaua şi o dăm la cuptor pentru 25 de minute. Când bezeaua este gata, o scoatem şi o punem peste o foaie de copt pudrată cu zahăr pudră. O lăsăm să se răcească.
Pregătim sosul de fructe.
Mixăm 200 gr fructe roşii cu blenderul. Sosul obţinut îl strecurăm şi-l punem într-o crăticioara pe foc potrivit şi adăugăm 3 linguri de zahăr. Fierbem sosul până când acesta se reduce şi se îngroaşă, pentru 10-15 minute. Lăsăm sosul să se răcească.
Pentru cremă, mixăm smântâna pentru frişcă cu 2 linguri de zahăr pudră, până când aceasta devine pufoasă. Adăugăm mascarpone şi mixăm până obţinem o frişcă consistentă. Atenţie, nu mixăm prea mult pentru a nu se transformă în unt.
Întindem crema peste foaia de bezea, punem fructe şi cu mare grijă rulăm bezeaza. Presărăm zahăr pudră, ornăm cu fructe şi sos.
Poftă bună !

Pavlova roulée au mascarpone et aux fruits


Ingrédients :

  • 8 blancs d'œufs
  • 400 g de sucre
  • 1 cuillère à soupe d'amidon
  • 1 cuillère à soupe de vinaigre
  • 250 gr mascarpone
  • 250 g crème pour chantilly
  • 700 gr de fruits frais (fraises, framboises, groseilles, mûres, myrtilles)
  • 3 cuillères à soupe de sucre glace

Préparation :
Préchauffez le four à 180 ° C.
Dans un grand bol, battez les blancs d'œufs. Quand ils commencent à devenir mousseux incorporez graduellement le sucre. Continuez mixer les blancs jusqu’à ce le sucre soit dissous et la meringue soit ferme et brillante. Avec une spatule incorporez le vinaigre et l’amidon.
Étalez la composition sur une plaque de cuisson (33/34 cm) tapissée d’une feuille de papier sulfurisé. Égalisez la surface à l’aide d’une spatule plate puis enfournez pour environ 25 minutes.
Lorsque la meringue est cuite, déposez-la sur une feuille sulfurisé couverte d’une fine couche de sucre glace. Laissez refroidir.
Préparez la sauce aux fruits.
Mixez 200 grammes de fruits rouges. Mettez la sauce dans un petit pot sur le feu et ajoutez 3 cuillères à soupe de sucre. Faire bouillir la sauce jusqu'à ce qu'elle réduise et épaissit, pendant 10-15 minutes. Laissez refroidir la sauce.
Pour la garniture, mixez la crème avec 2 cuillères à soupe de sucre glace jusqu'à ce qu'il devienne mousseux. Ajoutez le mascarpone et mixez jusqu’à l’obtention d’une chantilly. Attention, ne mixez pas trop pour ne pas faire du beurre.
Etalez la crème par-dessus de la meringue et ajoutez les fruits. Roulez-la et déposez-la sur le plat de service ; saupoudrez d’un peu de sucre glace. Décorez avec le coulis et quelques fruits.
Bon appétit !

Pavlova roulade with mascarpone and fresh fruits


Ingredients:

  • 8 egg whites
  • 400 g sugar
  • 1 tablespoon starch
  • 1 tablespoon of vinegar
  • 250 gr mascarpone
  • 250 g heavy whipping cream
  • 700 gr of fresh fruit (strawberries, raspberries, currants, blackberries, blueberries)
  • 3 tablespoons icing sugar

Preparation:
Preheat oven to 180 ° C.
In large bowl, beat egg whites. When they begin to become sparkling, gradually incorporate the sugar. Continue to mix the whites until the sugar is dissolved and the meringue is firm and shiny. With a spatula incorporate vinegar and starch.
Spread the composition on a baking tray (33/34 cm) lined with parchment paper. Equalize the surface with a flat spatula then bake for about 25 minutes.
When the meringue is cooked, place it on a baking sheet covered with a thin layer of icing sugar. Allow to cool.
Prepare the fruit sauce.
Blend 200 grams of red fruit. Put the sauce in a small pot on the heat and add 3 tablespoons of sugar. Boil the sauce until it reduces and thickens, for 10-15 minutes. Let the sauce cool.
For the garnish: With an electric mixer beat heavy cream with 2 tablespoons icing sugar until obtain whipping cream. Add mascarpone and beat until until well combined. Do not overmix! Spread the mixture over the meringue and add the fruits. Roll it and place it on the serving plate; sprinkle with a little icing sugar. Decorate with the coulis and some fruit.
Enjoy!

















2 comments:

  1. Miam Miam!quel beau dessert gourmand! félicitations!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci Dan! La Pavlova c'est l’un de mes desserts préférés.
      Bisous

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...