Thursday, 23 March 2017

Supă cremă de napi. Soupe de navets. Vegan Turnip Soup

Supa de faţă este lejeră, perfectă pentru masa de prânz sau cină. Uşor de preparat, cu puţine ingrediente şi delicioasă.
Am ornat-o cu seminţe de negrilică, care îi dau o aromă şi mai bună. Panseluţa comestibilă îmi rămăsese de la o pavlova vegană pe care am făcut-o cu câteva zile în urmă unei prietene.
Ingrediente:

  • 500 gr napi
  • ½ ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 3 crenguţe de cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1 linguriţă nucşoară
  • sare, piper
  • apă
  • seminţe de negrilică (chimen negru)



Preparare :
Curăţăm legumele de coajă, le spălăm şi le tăiem potrivit.
Le punem la fiert într-o oală cu apă, sare, cimbrul şi foaia de dafin pe foc potrivit. Când legumele au fiert (aprox.25 min) le scoatem din apă şi le punem într-un bol mare. Le mixăm cu mixerul vertical şi adăugăm din apa în care au fiert 4, 5 polonice sau mai mult, în funcţie de cât de groasă sau subţire dorim să fie supa. Adăugăm nucşoară, sare şi piper după preferinţă. Servim supa cu seminţe de negrilică.
Poftă bună !

Soupe de navets


Ingrédients :

  • 500 g de navets
  • ½ céleri
  • 1 panais
  • 1 oignon
  • 3 branches de thym
  • 1 feuille de laurier
  • 1 cuillère à café de noix de muscade en poudre
  • sel, poivre
  • de l’eau
  • graines de cumin noir (Nigelle)

Préparation :
Nettoyez, épluchez et lavez les légumes, puis coupez-les en marceaux moyens.
Dans une casserole sur feu moyen, ajoutez de l'eau, les légumes, le sel, le thym et la feuille de laurier. Lorsque les légumes sont cuits retirez-les de l'eau et mettez-les dans un grand bol. Mixez-les avec le mixeur vertical jusqu'à l’obtention d'une purée homogène. Ajoutez 4, 5 louches de l’eau du cuisson (ou plus) et mixez bien. Ajoutez la noix de muscade, le sel et le poivre au gout. Mélangez bien. Avant de servir saupoudrez de graines de cumin noir.
Bon appétit !

Vegan Turnip Soup


Ingredients:

  • 500 g of turnips
  • ½ celery
  • 1 parsnip
  • 1 onion
  • 3 sprigs of thyme
  • 1 laurel leaf
  • 1 teaspoon ground nutmeg
  • salt pepper
  • some water
  • black cumin seeds (Nigelle)

Preparation:
Clean, peel and wash the vegetables, then cut into medium pieces.
In a large soup pot over medium  heat add water, vegetables, salt, thyme and bay leaf. Simmer until vegetables are tender, about 25 minutes. When the vegetables are cooked remove them from the water and put them in a large bowl. Mix them with the vertical mixer until obtain a homogenous purée. Add 4, 5 ladles of cooking water (or more) and mix well. Add nutmeg, salt and pepper to taste. Mix well. Before serving sprinkle with black cumin seeds.
Enjoy!








2 comments:

  1. Nici nu stiam ca exista aceasta leguma :). M-ai facut curioasa si poate voi incerca si eu aceasta reteta. Arata foarte bine.

    ReplyDelete
  2. Este foarte buna supa, lejera si cu putine calorii. 😉
    Poti adauga si putina smantana in zilele cand putem manca de dulce. Sa-mi spui daca ai incercat reteta si daca ti-a placut.

    ReplyDelete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...