Friday, 24 March 2017

Prăjitură de post cu banane şi cocos. Gâteau à la banane et noix de coco. Vegan Coconut Banana Cake



Bananele foarte coapte dau o textura şi o aromă deosebită prăjiturii. Se potriveşte perfect cu nuca de cocos, îi da o notă exotică.
Ingrediente :


  • 4 banane mari şi foarte coapte (cu coaja înnegrită) 
  • 250 gr zahăr 
  • 250 gr unt de cocos topit (sau ulei) 
  • 300 ml apă minerală 
  • 500 gr făină 
  • 1 plic praf de copt 
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 
  • 250 gr nucă de cocos 
Pentru glazură :
  • 3 linguri lapte cremos de cocos 
  • 200 gr zahăr pudră 
  • 3 linguri nuca de cocos 
  • opţional : flori de zahăr 


Preparare:
Încălzim cuptorul la 180°C.
Decojim bananele şi le pasăm cu furculiţa.
Adăugăm zahărul şi amestecăm.
Într-un bol punem apa minerală şi dizolvăm praful de copt şi bicarbonatul. Turnam acest amestec peste bananele strivite, adăugăm untul de cocos topit, nuca de cocos şi făina în ploaie, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloaşelor.
Turnăm compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coacem prăjitura la 180°C pentru 45 – 50 minute. O lăsăm să se răcească.
Pentru glazură amestecăm laptele de cocos cu zahărul pudra până obţinem o glazură destul de groasă dar fluidă. Repartizăm glazura pe suprafaţa prăjiturii apoi presăram fulgi de cocos şi decorăm cu flori de zahăr.
Poftă bună!

Gâteau à la banane et noix de coco


Ingrédients:

  • 4 bananes très mûres 
  • 250 g de sucre
  • 250 g de beurre de coco fondu (ou de l'huile)
  • 300 de l'eau  pétillante
  • 500 g de farine
  • 1 sachet de levure chimique
  • 1 cuillère à café de bicarbonate de soude
  • 250 g de noix de coco râpée

Pour glaçage :

  • 3 cuillères à soupe de lait de coco crémeuse
  • 200 g de sucre glace
  • 3 cuillères à soupe de noix de coco râpée
  • facultatif : fleurs de sucre

Préparation :
Préchauffez le four à 180 ° C.
Pelez et écrasez à la fourchette les bananes.
Ajoutez le sucre et mélangez.
Dans un bol mettez et faites dissoudre la levure chimique et le bicarbonate de soude avec l'eau pétillante. Versez le mélange sur les bananes écrasées, ajoutez le beurre de coco fondu, la noix de coco et la farine graduellement, en remuant pour éviter la formation de grumeaux.
Versez la pâte dans un moule a gâteau graissé avec de l'huile et saupoudré de farine. Faites cuire le gâteau au four à 180 ° C pendant 45-50 minutes. Laissez refroidir.
Pour le glaçage, mélangez le lait de coco avec le sucre glace pour obtenir une glaçure assez épaisse mais fluide. Répartissez la glaçure sur la surface du gâteau puis saupoudrer de noix de coco râpées et décoréz de fleurs de sucre.
Bon appétit !

Vegan Coconut Banana Cake 


Ingredients:

  • 4 very ripe bananas
  • 250 g sugar
  • 250 g melted coconut butter (or oil)
  • 300 sparkling water
  • 500 g flour
  • 1 sachet baking powder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 250 g grated coconut

For glazing:

  • 3 tablespoons creamy coconut milk
  • 200 g icing sugar
  • 3 tablespoons grated coconut
  • optional: flowers of sugar

Preparation:
Preheat the oven to 180 ° C.
Peel and mash bananas with a fork.
Add the sugar and mix.
In a bowl put and dissolve the baking powder and baking soda with the sparkling water. Pour the mixture over the crushed bananas, add the melted coconut butter, grated coconut and flour gradually, stirring to avoid lumps.
Pour batter into greased cake mold with oil and sprinkled with flour. Bake the cake in the oven at 180 ° C for 45-50 minutes. Allow to cool.
For the frosting, mix the coconut milk with the icing sugar to obtain a glaze thick enough but fluid. Spread the glaze over the surface of the cake and sprinkle with grated coconut and decorate with sugar flowers.
Enjoy!
























No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...