Tuesday, 28 March 2017

Cupcakes de post cu ciocolată umplute cu budincă de vanilie. Cupcakes au chocolat fourrés au pudding de vanille. Vegan Chocolate Cupcakes with Vanilla Pudding Filling


Vă invit la cele mai bune cupcakes pe care le-am încercat în ultimul timp. Aceste mici prăjiturele sunt fabuloase şi nu exagerez. Dacă doriţi, nici nu este nevoie să le umpleţi, sunt atât de fragede şi bune încât budinca poate fi omisă. A fost opţiunea mea de a le umple, pentru că îmi era teamă să nu fie prea seci... dar nu-s deloc seci. Iubitorii de ciocolată se vor bucura de aceste cupcakes gustoase şi ciocolatoase!

Ingrediente :

  • 250 gr făină
  • 200 gr zahăr
  • 200 ml apă rece
  • 100 ml ulei
  • 1 + ½ linguri oţet
  • 3 linguri cacao
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriţă praf de copt
  • 1 praf sare

Pentru umplutură :

  • 200 ml lapte de soia
  • 25 gr amidon alimentar
  • 50 gr zahăr
  • 1 păstaie vanilie

Pentru frişca cu ciocolată :

  • 300 ml smântână de soia pentru frişcă
  • 150 gr ciocolată neagră

Opţional :

  • perle de zahăr colorate



Preparare :
Încălzim cuptorul la 180° C.
Amestecăm făina cu bicarbonatul, praful de copt, zahărul, cacaua şi praful de sare. Adăugăm apa, uleiul şi oţetul şi amestecăm bine până obţinem o compoziţie fără cocoloaşe. Repartizăm compoziţia în forme de muffins şi le coacem pentru aproximativ 20 de minute.
Le lăsăm să se răcească.
Pentru budincă: într-un bol dizolvăm amidonul în 3-4 linguri cu lapte de soia rece. Restul laptelui îl înfierbântăm. Adăugăm în lapte seminţele de la o păstaie de vanilie şi 50 gr zahăr. Când laptele este fierbinte adăugăm amestecul de amidon. Amestecăm constant şi când budinca se îngroaşă o luăm de pe foc. O acoperim cu folie de plastic şi o lăsăm să se răcească.
Cu o formă de scobit pentru muffins/cupcakes sau cu un cuţit, scobim fiecare prăjitură în parte şi umplem cu aproximatic 1 linguriţă de budincă.
Pentru frişcă cu ciocolată:
Tocăm ciocolata şi o topim pe bain-marie. Când aceasta este complet topită o lăsăm să se răcească uşor dar nu de tot, deoarece ea trebuie să rămână lichidă. Mixăm smântana de soia până obţinem o frişcă lejeră.
Adăugăm ciocolata lichidă în frişcă şi mixăm până când obţinem o frişcă aerată. Atenţie: NU MIXĂM PREA MULT pentru că frişca se va întări şi nu vom putea să o mai prelucrăm cu poşul. În cazul în care totuşi se întâmplă acest lucru, mai adăugăm smântână lichidă de soia şi mixăm puţin până obţinem frişca. Punem frişca într-un poche a douille cu vârful zimţat şi facem rozete pe fiecare cupcake în parte, pornind dinspre exterior spre interior. Dacă dorim un plus de culoare, presăram perle de zahăr.
Poftă bună!

Cupcakes au chocolat fourrés au pudding de vanille


Ingrédients :

  • 250 g de farine
  • 200 g de sucre
  • 200 ml d'eau froide
  • 100 ml d'huile
  • 1 + ½ cuillère à café de vinaigre
  • 3 cuillères à soupe de cacao
  • 1 cuillère à café de bicarbonate de soude
  • ½ cuillère à café de levure chimique
  • 1 pincée de sel

Pour la garniture :

  • 200 ml de lait de soja
  • 25 g d'amidon alimentaire
  • 50 g de sucre
  • 1 gousse de vanille

Pour la crème fouettée au chocolat :

  • 300 ml de crème de soja pour fouetter
  • 150 g de chocolat noir
Facultatif :

  • perles de sucre

Préparation :
Préchauffez le four à 180 ° C.
Mélangez la farine avec le bicarbonate de soude, la levure chimique, le sucre, le cacao et le sel. Ajoutez l'eau, l'huile et le vinaigre et mélangez bien pour obtenir une composition sans grumeaux. Répartissez la pâte dans les formes de muffins et faites-les cuire au four pendant environ 20 minutes.
Laissez-les refroidir.
Pour le pudding : dans un bol faites dissoudre l'amidon avec 3-4 cuillères à soupe de lait froid de soja. Faites chauffer le reste du lait. Ajoutez les graines d'une gousse de vanille et 50 g de sucre. Lorsque le lait est chaud, ajoutez le mélange d'amidon. Remuez constamment et lorsque le pudding épaissit, retirez-le du feu. Couvrez le pudding d’une pellicule en plastique et laissez refroidir.
À l’aide d’une forme creuse pour muffins ou d'un couteau, faites un petit creux en chaque gâteau et remplissez avec environ 1 cuillère à café du pudding.
Pour la crème fouettée au chocolat:
Hachez finement le chocolat et le faites-le fondre au bain-marie. Quand il est complètement fondu laisser refroidir un peu, mais pas complètement, car il doit rester liquide. Mixez la crème de soja jusqu’à l’obtention d’une chantilly aérée et légère.
Ajoutez le chocolat fondu a la chantilly et mélangez jusqu'à ce que vous obteniez une crème fouettée aérée. Attention : Ne mélangez pas trop car la chantilly durcira et ça serai impossible de la travailler à la poche a douille. Si vous arrive ce problème, ajoutez de la crème de soja et mixez jusqu'à l’obtention d’une chantilly aérée. Mettez la chantilly au chocolat dans une poche à douille avec embout dentelée et faites des rosettes sur chaque cupcake. Si vous voulez ajouter de la couleur, saupoudrez de perles de sucre.
Bon appétit !

Vegan Chocolate Cupcakes with Vanilla Pudding Filling


Ingredients:

  • 250 g flour
  • 200 g sugar
  • 200 ml cold water
  • 100 ml oil
  • 1 ½ teaspoon vinegar
  • 3 tablespoons cocoa
  • 1 teaspoon baking soda
  • ½ teaspoon baking powder
  • 1 pinch of salt

For garnish :

  • 200 ml soy milk
  • 25 g of food starch
  • 50 g of sugar
  • 1 vanilla bean

For chocolate whipped cream:

  • 300 ml soy cream for whipping
  • 150 g dark chocolate

Optional:

  • pearls of sugar

Preparation:
Preheat the oven to 180 ° C.
Mix the flour with baking soda, baking powder, sugar, cocoa and salt. Add water, oil and vinegar and mix well until obtain a composition without lumps. Divide the dough into the muffin moulds and bake for about 20 minutes.
Let them cool.
For the pudding: in a bowl dissolve the starch with 3-4 tablespoons of cold soy milk. Heat the rest of the milk. Add the seeds of a vanilla bean and 50 g sugar. When the milk is hot, add the starch mixture. Stir constantly and when the pudding thickens, remove it from the heat. Cover the pudding with a plastic film and let cool.
Using a hollow muffin shape or a knife, make a small hollow in each cake and fill with about 1 teaspoon of the pudding.
For chocolate whipped cream:
Finely chop the chocolate and melt it in a bain-marie. When it is completely melted let cool a little, but not completely, because it must remain liquid. Mix the soy cream until obtain an airy and light whipped cream.
Add the melted chocolate to whipped cream and mix until obtain an airy whipped cream. DO NOT OVERMIX, as the whipped cream will harden and it will be impossible to work it with the piping bag. However, if you have this problem, add some soy cream and mix until obtain a whipped cream. Put the chocolate whipped cream in a piping bag with serrated tip and make rosettes on each cupcake. If you want to add color, sprinkle with sugar pearls.
Enjoy!


















2 comments:

  1. Imi place ultima fotografie pentru ca de data aceasta nu ai pus elemente care distrag atentia de la subiectul principal. Ador textura de lemn si culoarea predominanta crem. Prajiturile trebuie sa fie tare delicioase mai ales ca au crema de vanilie (crema mea preferata mea).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Iulia pentru vizita si apreciere.
      Sa stii ca sunt delicioase prajiturelele; singurul ʺdezavantajʺ este ca nu te poti opri la numai la 2, 3... mai vrei... Frisca cu ciocolata este senzationala!

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...