Thursday, 23 February 2017

Bomboane Brigadeiro. Bonbons Brigadeiro. Brigadeiro Bonbons

Aceste mici delicii îşi au originea din Brazilia şi au fost denumite după Brigadiero Eduardo Gomes, militar şi politician cunoscut, care adora aceste bomboane.
Pentru această reţeta avem nevoie de numai 4 ingrediente care sunt la îndemână oricui.
Bomboanele au interiorul fondant, ciocolatos şi sunt învăluite de paiete de ciocolată... Sunt absolut delicioase, se fac cu un efort minim şi merită să le încercaţi.

Ingrediente (pentru 33 buc):

  • 1 conservă lapte condensat îndulcit (395 g) 
  • 120 g cacao 
  • 50 g unt demi-sărat 
  • 100 g paiete de ciocolată 

Preparare:
Într-o cratiţă pe foc mediu spre mic, punem laptele condensat cu cacaoa şi untul tăiat în cuburi. Amestecăm bine asfel încât cacaoa să se dizolve iar amestecul sa nu aiba cocoloaşe.
Lăsăm compozitial timp de 10 până la 12 minute, amestecând constant. Vom obţine o pastă mai consistentă. Îndepărtăm cratiţa de pe aragaz şi lăsăm compoziţia să se răcească timp de aproximativ 20 de minute.
Ungem mâinile cu puţin ulei, apoi luăm cantităţi mici din compoziţie şi formăm bile mici de aproximativ 2 cm; le aşezăm pe o hârtie pergament.
Rostogolim bilele prin paietele de ciocolată şi le punem pe un platou.
Delicioase!

Bonbons Brigadeiro


Ingrédients :

  • 1 boîte de conserve de lait concentré sucré (395 g)
  • 120 g de cacao amer en poudre
  • 50 g de beurre demi-sel
  • 100 g de vermicelles de chocolat


Préparation :
Dans une casserole, faites fondre à feu doux le lait concentré, le cacao en poudre et le beurre coupé en dés. Mélangez afin de bien dissoudre le cacao en poudre et ne pas faire de grumeaux.
Laissez ainsi mijoter à feu doux pendant 10 à 12 min en remuant constamment. Ôtez ensuite du feu et laissez refroidir pendant 20 min environ.
Graissez vos mains, puis prélevez de petites quantités de la préparation de façon à former des petites boules d’environ 2 cm de diamètre. Déposez-les au fur et à mesure sur une feuille de papier sulfurisé.
Versez les vermicelles de chocolat dans une assiette, puis roulez dedans les boules de chocolat pour les en recouvrir complètement.

Brigadeiro Bonbons


Ingredients:

  • 1 can of sweetened condensed milk (395 g)
  • 120 g of unsweetened cocoa powder
  • 50 g semi-salted butter
  • 100 g chocolate sprinkles


Preparation:
In a saucepan over medium heat, add the condenssed milk, cocoa powder and butter. Mix until the cocoa is dissolved and the mixture have no lumps.
Cook, stirring constantly for 10 to 12 minutes or until mixture pulls away from the sides of the pan. Remove from heat and allow to cool for about 20 minutes.
Grease hands with butter or oil, then take small amounts of mixture and form small balls for about 2 cm in diameter. Place them on a parchment paper sheet.
Put the chocolate sprinkles on a plate, then roll the chocolate balls to cover them completely.
Enjoy!








4 comments:

  1. Oh, ces bonbons sont superbes!! bizz

    ReplyDelete
  2. Dear sister, I am very happy that you keep doing this, to cook and to take great pictures. The candies were delicious. Keep going!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear sis, I’m so glad you liked these candies. I hope also you’ll try out more of my recipes 😉
      Kisses

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...