Tuesday, 17 January 2017

Gulaş de vită. Goulash de bœuf. Beef Goulash

Ce poate fi mai bun într-o zi friguroasă decât o porţie bună de gulaş?
Gulaşul este o mâncare tradiţională ungurească asemănătoare cu tocăniţa, dar are ceva mai multă zeamă... Deci ceva între supă şi tocăniţă.
Am servit acest gulaş cu pâine şi pepene roşu murat. Un deliciu!

Ingrediente:

  • 1,200 kg carne de vită
  • 50 ml ulei
  • 4 cepe albe
  • 7 cartofi
  • 1 ardei roşu
  • 3 morcovi
  • ½ rădăcina ţelină
  • 2 roşii
  • 1 căciulie usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 200 ml vin roşu sec
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 3 linguri cu paprica dulce
  • ½ legătură pătrunjel
  • carne afumată 235 gr
  • sare, piper
  • apă



Preparare :
Tocăm ceapa potrivit.
Tăiem carnea în cuburi potrivite.
Într-o cratiţă mare încingem uleiul şi călim ceapa. Când aceasta este translucidă adaugăm carnea afumată tăiată mărunt.
Într-o altă tigaie rumenim uşor în ulei bucăţile de carne, pe toate părţile, în mai multe etape. Nu punem toată carnea deodată pentru că aşa nu se va rumeni. După ce am rumenit toată carnea o transferăm în cratiţa mare cu ceapă. Adăugăm boiaua, foile de dafin, chimenul, vinul, sare, piper şi acoperim cu apă. Lăsăm pe foc mediu, acoperit, timp de 2 ore. Când apa scade, mai adăugăm aproximativ câte 200, 300 ml, astfel încât carnea să fie acoperită.
Între timp ne ocupăm de legume.
Decojim roşiile. Crestăm roşiile şi le scufundăm pentru câteva secunde în apă fierbinte. Îndepărtăm pieliţa şi le tocăm mărunt.
Tăiem ţelina şi morcovii în cuburi mai mici.
Tăiem ardeiul în cuburi potrivite, la fel şi cartofii.
Adăugăm usturoiul mărunţit fin şi legumele în gulaş şi mai lăsăm 30 de minute.
Servim cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!

Goulash de bœuf


Ingrédients :

  • 1.200 kg de bœuf
  • 50 ml d'huile
  • 4 oignons blancs
  • 7 pommes de terre
  • 1 poivron rouge
  • 3 carottes
  • ½ racine de céleri
  • 2 tomates
  • 1 tête d’ail
  • 3 feuilles de laurier
  • 200 ml de vin rouge sec
  • 1 cuillère à café de cumin moulu
  • 3 cuillères à soupe de paprika doux
  • ½ bouquet de persil
  • 235 g viande fumée
  • sel et poivre
  • de l'eau

Préparation :
Hachez l'oignon.
Coupez la viande en morceaux de taille moyenne.
Dans une grande casserole, chauffez l'huile et faites revenir l'oignon. Lorsqu’il est translucide ajoutez la viande fumée coupé en petits dés.
Dans une autre casserole faites dorer légèrement dans l'huile la viande de tous les côtés en plusieurs étapes. Après avoir fait coloré la viande transférez-la dans la grande casserole avec l'oignon. Ajoutez le paprika, les feuilles de laurier, le cumin, le vin, le sel, le poivre et couvrez d'eau. Laissez casserole à feu moyen, à couvert, pendant 2 heures. Lorsque l’eau s’évapore ajoutez environ 200 chacune, 300 ml, de sorte que la viande est couverte.
Pendant ce temps, préparez les légumes.
Pelez les tomates. Faites une petite incision aux tomates et mettez-les dans l'eau chaude pendant quelques secondes. Enlever la peau et coupez-les finement.
Coupez le céleri et les carottes en petits cubes.
Coupez le poivron les pommes de terre en morceaux de taille moyenne.
Ajouter l'ail et les légumes finement haché dans goulasch et laisser cuire encore 30 minutes.
Servez avec du persil frais haché.
Bon appétit !

Beef Goulash


Ingredients:

  • 1,200 kg beef meat
  • 50 ml of oil
  • 4 white onions
  • 7 potatoes
  • 1 red pepper
  • 3 carrots
  • ½ celery root
  • 2 tomatoes
  • 1 head of garlic
  • 3 laurel leaves
  • 200 ml dry red wine
  • 1 teaspoon ground cumin
  • 3 tablespoons sweet paprika
  • ½ bunch of parsley
  • 235 g smoked meat
  • salt and pepper
  • water

Preparation:
Chop the onion.
Cut the meat into medium sized pieces.
In a large saucepan, heat the oil and fry the onion. When it is translucent, add the smoked meat cut into small cubes.
In another pan, lightly brown the meat on all sides in batches. After coloring the meat transfer it to the large saucepan with the onion. Add the paprika, bay leaves, cumin, wine, salt, pepper and cover with water. Leave the saucepan over medium heat, covered, for 2 hours. When the water evaporates add about 200, 300 ml, so that the meat is covered.
Meanwhile, prepare the vegetables.
Peel the tomatoes. Make a small incision to the tomatoes and put them in hot water for a few seconds. Remove the skin and cut them finely.
Cut the celery and carrots into small cubes.
Cut the pepper and potatoes into medium sized pieces.
Add the garlic finely chopped and the vegetables in goulash and cook for another 30 minutes.
Serve with chopped fresh parsley.
Enjoy!















2 comments:

  1. The pictures are great. Keep it simple. I love the wood texture.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Iulia for you appreciation. I love the wood texture too.

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...