Thursday, 29 December 2016

Ciorbă de burtă. Soupe aux tripes. Tripe Soup

Una din cele mai populare şi apreciate ciorbe la români este ciorba de burtă. Şi mie îmi place foarte mult, dar o prepar destul de rar pentru că este consistentă, dar şi foarte gustoasă.


Ingrediente:

  • 1,3 kg oase cu măduvă 
  • 1,5 kg burtă de vită prefiarta 
  • 3 cepe 
  • ½ rădăcina ţelină 
  • 3 buc păstârnac 
  • 3 buc morcov 
  • ½ ardei gras 
  • 6 gălbenuşuri 
  • 1, 3 linguri oţet 
  • 0,5 kg smântână solidă 
  • sare, piper 
  • 1 căciulie usturoi 
  • 3 foi de dafin 
  • opţional : ardei iute pt servit 





Preparare :
Punem la fiert la foc mediu burta de vită împreună cu oasele cu măduva, sare şi foile de dafin int-o oală cu apă. Îndepărtăm spuma care se formează la suprafaţă supei. Când burta este fiartă, aprox. 60 minute, scoatem oasele şi burta de vită şi adăugăm legumele întregi, în afară de ardeiul roşu.
Lăsăm burta de vită să se răcească.
Între timp tăiem burta fâşii potrivite.
Tăiem şi ardeiul fâşii sau cubuleţe.
Curăţăm usturoiul şi-l măcinăm fin.
Când legumele sunt fierte le scoatem (le putem folosi la o supă cremă de legume).
Într-un bol mare amestecăm gălbenuşurile cu smântana. Adăugăm câte 1 polonic de supă, amestecând continuu pentru a evita coagularea gălbenuşului. Adăugăm 6-7 polonice de supă în acest fel apoi adăugăm acest amestec în cratiţa cu supă amestecând.
Adăugăm usturoiul, sare şi piper după gust.
Adăugăm 1, 3 linguri de oţet.
Strecurăm supa.
Adăugăm burta fâşii, ardeiul tăiat fâşii şi mai lăsăm să fiarbă 15 minute.
Servim cu pâine şi ardei iute.
Poftă bună !

Soupe aux tripes


Ingrédients :

  • 1,3 kg de os de bœuf à moelle
  • 1,5 kg tripes de bœuf précuite
  • 3 oignons
  • ½ racine de céleri
  • 3 panais
  • 3 carotte
  • ½ poivron
  • 6 jaunes d'œuf
  • 1, 2 cuillères à soupe de vinaigre
  • 0,5 kg de crème fraîche
  • sel et poivre
  • 1 tête d’ail 
  • 3 feuilles de laurier
  • facultatif : du piment rouge

Préparation :
Faites bouillir à feu moyen les tripes de bœuf avec l’os à moelle, le sel et les feuilles de laurier dans une grande cocotte avec de l'eau. Enlevez l'écume qui se forme au-dessus de la soupe. Lorsque le tripe est cuit, (env. 60 minutes), retirez les os et les tripes et ajoutez les légumes entiers sauf le poivron.
Laissez la tripe refroidir.
Pendant ce temps, coupez la tripe en lamelles fines.
Emincez finement le poivron en lamelles ou en cubes.
Rappez finement l’ail.
Quand les légumes sont cuits les sortez-les (on peut les utiliser pour faire une soupe crème de légumes).
Dans un grand bol, mélangez les jaunes avec la crème fraîche. Ajoutez 1 louche de bouillon, en remuant pour éviter la coagulation du jaune. Ajoutez graduellement 6-7 louches de soupe de cette façon puis versez ce mélange dans la cocotte, en remuant.
Ajoutez l'ail, du sel et du poivre au goût.
Ajoutez 1 à 3 cuillères à soupe de vinaigre.
Filtrez la soupe.
Ajoutez les lanières de tripes, le poivron émincé et laissez mijoter 15 minutes.
Servez avec du pain et des piments.
Bon appétit !

Tripe Soup


Ingredients:

  • 1.3 kg of bone marrow bone
  • 1.5 kg pre-cooked beef tripe
  • 3 onions
  • ½ celery root
  • 3 parsnips
  • 3 carrots
  • ½ red pepper
  • 6 egg yolks
  • 1, 2 tablespoons of vinegar
  • 0.5 kg of fresh cream
  • salt and pepper
  • 1 head of garlic
  • 3 bay leaves
  • optional: chili for serving

Preparation:
Boil over medium heat the beef tripe with marrow bone, salt and bay leaves in a large casserole with water. Remove the foam that forms above the soup. When the tripe is cooked (approx. 60 minutes), remove the bones and tripe and add whole vegetables except the pepper.
Allow the tripe to cool.
Meanwhile, cut the tripe into thin strips.
Thinly slice the pepper into strips or cubes.
Cut finely the garlic.
When the vegetables are cooked take them out (they can be used to make a cream soup of vegetables).
In a large bowl, mix the yolks with the fresh cream. Add 1 ladle of broth, stirring to avoid the yolk coagulation. Gradually add 6-7 ladles of soup in this way, mix well and pour this mixture into the casserole, stirring.
Add the garlic, salt and pepper to taste.
Add 1 to 3 tablespoons of vinegar.
Filter the soup.
Add the tripe strips, the chopped pepper and simmer for 15 minutes.
Serve with bread and hot peppers.
Enjoy!











No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...