Monday, 17 October 2016

Fettuccine cu pesto de rucola şi scoici. Fettuccine au pesto de roquette et aux moules. Fettuccine with arugula pesto and mussels

Astăzi facem o călătorie culinară prin Italia, pentru că servim paste. Îmi plac mult pastele pentru că le putem combina cu ce dorim, sau cu ce avem la îndemână. De data aceasta am folosit paste late, fettuccine cu pesto de rucola şi scoici proaspete. Uşor de preparat şi gustos.


Ingrediente (pentru 4 persoane) :

  • 500 gr fettuccine cu ou 
  • 100 gr rucola proaspătă 
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin 
  • 160 gr parmezan 
  • 80 gr pecorino romano 
  • 1 căţel de usturoi 
  • 40 gr seminţe de pin 
  • 1 kg de scoici 
  • sare şi piper 


Preparare:
Spălăm scoicile şi le răzuim, le punem într-o tigaie cu puţin ulei de măsline şi acoperim. Le preparăm pe foc mediu până când acestea se deschid. După ce scoicile s-au descis le lăsăm deoparte. (scoicile care au rămas închise le aruncăm).
Spălăm rucola, o uscăm şi o mixăm împreună cu brânză, seminţele de pin, usturoiul, adăugând câte puţin ulei până obţinem un sos salsa. Adăugăm sare după gust.
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Le scurgem de apă şi adăugăm pesto-ul de rucola, amestecăm bine şi adăugăm scoicile. Asezonăm cu sare şi piper. Servim cald.
Poftă bună!

Fettuccine au pesto de roquette et aux moules


Ingrédients (4 personnes):

  • 500 gr fettuccine
  • 100 gr de roquette frais
  • 100 ml d’huile d'olive extra vierge
  • 160 gr de parmesan
  • 80 gr pecorino romano
  • 1 gousse d'ail
  • 40 gr de pignons de pin 
  • 1 pincée de sel
  • 1 kg de moules
  • sel et poivre

Préparation :
Grattez les moules et lavez-les, mettez-les dans une casserole avec un peu d'huile d'olive et mettez le couvercle. Préparez les moules sur feu moyen jusqu'à ce qu'ils s’ouvrent. Laissez-les de côté. (Jetez les moules qui restent fermées après la cuisson).
Lavez la roquette, séchez-la et le mixez-la avec le fromage, le pignons, l'ail, en ajoutant un peu d'huile jusqu'à l'obtention d'une sauce salsa. Ajoutez du sel au goût.
Faites cuire les pâtes selon les indications sur l'emballage. Egouttez-les et ajoutez le pesto de roquette, mélangez bien et ajoutez les moules. Assaisonnez avec du sel et du poivre. Servir chaud.
Bon appétit !


Fettuccine with arugula pesto and mussels 


Ingredients (for 4 persons):


  • 500 gr fettuccine
  • 100 gr fresh arugula
  • 100 ml extra virgin olive oil
  • 160 gr Parmesan
  • 80 g pecorino romano
  • 1 clove garlic
  • 40 g pine nuts
  • 1 kg of mussels
  • salt and pepper

Preparation:
Scrape the mussels and wash them, put them in a pan with a little olive oil and cover with a lid. Prepare the mussels over medium heat until they open. Leave them aside. (Remove the mussels that remain closed after cooking).
Wash the arugula, dry it and mix it with the cheese, the pine nuts, the garlic, adding a little oil until obtaining a salsa sauce. Add salt to taste.
Cook pasta according to package directions. Drain them and add the rocket pesto, mix well and add the mussels. Season with salt and pepper. Serve warm.
Enjoy!







No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...