Saturday, 17 September 2016

Ciorba de ardei umpluti. Soupe de poivrons farcis. Stuffed peppers soup

Astăzi avem o ciorbă tradiţională ardelenească, cu ardei umpluţi cu carne. Dacă va plac mai mult supele, se poate face în varianta de supă bineînţeles, neacrita. Va sfătuiesc să folosiţi o carne tocată slabă, de preferinţă de vită, sau cel mult amestec vită cu porc.De obicei această ciorbă se face cu adrei mari, dar de data aceasta am optat pentu ardei micuţi. Poate credeţi că e muncă migăloasă, dar aparenţele înşeală. Umplerea ardeilor merge repede, aşa că nu ezitaţi să faceţi această ciorbă delicioasă.

Avem nevoie de:

  • 1,200 kg ardei mici (aprox. 40 buc) 
  • 2 cepe 
  • ½ buc ţelină 
  • 3 buc păstârnac 
  • 4 buc morcovi 
  • 1 ardei roşu 
  • 4 linguri orez 
  • 1,400 kg oase cu măduva 
  • 600 gr carne tocată amestec (60 % vită + 40 % porc) 
  • 2 linguri concentrat de tomate 
  • 2 foi dafin 
  • 1 lingură ulei 
  • sare, piper 
  • 1 lingură mărar uscat 
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt 
  • apă 
  • Opţional : borş sau zeamă de lămâie 


Preparare :
Spălăm oasele şi le punem la fiert într-o oală cu apă rece. Când acestea încep să fiarbă, se formează o spumă pe care trebuie să o aruncăm. Când măduva este fiartă scoatem oasele iar măduva o punem în ciorbă.
Ceapa o tocăm foarte mărunt şi o călim în ulei.
Răzuim 1 morcov pe răzătoarea cu găuri mici şi îl adăugăm în ceapa călită. Adăugăm 1 lingură concentrat de tomate, mărarul, ½ legătură pătrunjel tocat mărunt, orezul spălat şi bine scurs de apă, sare şi piper. Amestecăm şi retragem tigaia de pe foc.
Restul legumelor : ţelina, păstârnacul, morcovii, ardeiul roşu, le tăiem cuburi potrivite.
Omogenizăm carnea tocată cu amestecul de ceapă şi umplem ardeii folosind un poche a douille sau pur şi simplu cu mâna.
Punem ardeii, legumele şi o lingura de concentrat de tomate în apa fierbinte şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit, fără a clocoti.
Când ardeii şi carnea sunt fierte, adăugăm borşul după gust, (eu am pus 400 ml) şi mai fierbem 15 minute. Retragem ciorba de pe foc, adăugăm pătrunjel proaspăt tocat şi acoperim. Dacă doriţi, serviţi cu smântână.
Poftă bună !

Soupe de poivrons farcis


Nous avons besoin de:


  • 1.200 kg poivrons petits (env. 40 pièces)
  • 2 oignons
  • ½ céleri
  • 3 panais
  • 4 carottes
  • 1 poivron rouge
  • 4 cuillères à soupe de riz
  • 1,400 kg os à moelle
  • 600 gr de viande hachée (60% boeuf + 40% porc)
  • 2 cuillères à soupe de concentré de tomate
  • 2 feuilles de laurier
  • 1 cuillère à soupe de huile
  • sel et poivre
  • 1 cuillère à soupe d'aneth séché
  • 1 bouquet de persil frais
  • eau
  • Facultatif : bors ou jus de citron


Préparation :
Lavez les os et mettez-les à bouillir dans une casserole d'eau froide. Lorsqu’ils commencent à bouillir, une mousse va se former au-dessus de l’eau. Jetez cette mousse. Lorsque la moelle est cuite, jetez les os et mettez la moelle dans la soupe.
Hachez très finement l’oignon et faites-la revenir dans de l'huile.
Grattez 1 carotte avec la râpe carrée dont les trous sont les plus petits. Ajoutez le carotte rape dans la casserole avec l’oignon. Ajoutez 1 cuillère à soupe de concentré de tomates, l'aneth, ½ bouquet de persil haché, le riz lavé et bien drainé, le sel et le poivre. Mélangez bien et retirez la casserole du feu.
Les légumes restants : le céleri, le panais, les carottes, le poivron rouges, coupez-les en cubes.
Mélangez la viande hachée avec le mélange d’oignons et farcissez les poivrons en utilisant une poche à douille ou tout simplement à la main.
Ajoutez les petits poivrons farcis et légumes dans l'eau chaude et laisser bouillir à feu moyen.
Lorsque les poivrons et la viande sont cuits, ajoutez le bors ou le jus de citron au goût (j’ai mis 400 ml) et laissez encore 15 minutes. Retirez la soupe du feu, ajoutez le persil et mettez le couvercle. Si désiré, servez avec de la crème sure.
Bon appétit !

Stuffed peppers soup


We need:


  • 1.200 kg small peppers (approx. 40 pieces)
  • 2 onions
  • ½ celery
  • 3 parsnips
  • 4 carrots
  • 1 red bell pepper
  • 4 tablespoons rice
  • 1.400 kg beef bones with marrow
  • 600 g minced meat (60% beef 40% pork)
  • 2 tablespoons tomato paste
  • 2 bay leaves
  • 1 tablespoon oil soup
  • salt and pepper
  • 1 tablespoon dried dill
  • 1 bunch fresh parsley
  • water
  • Optional: bors or lemon juice


Preparation :
Wash the bones and bring them to boil in a pan of cold water. When they start to boil, a foam will form above the water. Throw away the foam. When the marrow is cooked, throw away the bones and add the marrow in the soup.
Chop finely the onion and fry in the oil.
Scratch 1 carrot with square grater with smaller holes. Add the grated carrots in the pan with the onion. Add 1 tablespoon of tomato paste, dill, chopped ½ bunch parsley, washed and well drained rice, salt and pepper. Mix well and remove from heat.
The remaining vegetables: celery, parsnip, carrots, red pepper, cut into cubes.
Mix the minced meat with the onion mixture and stuff the peppers using a piping bag or just by hand.
Add the stuffed peppers and vegetables in hot water and boil over medium heat.
When the peppers and meat are cooked, add the bors or lemon juice to taste (I used 400 ml) and leave for 15 minutes. Remove the soup from the heat, add the chopped parsley and put the lid. If desired, serve with sour cream.
Enjoy!


























No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...