Saturday, August 6, 2016

Salata de caracatita. Salade de poulpe. Octopus salad

Am servit această salată delicioasă anul trecut, când am fost în vizită la prietena mea Vera; mi-a plăcut atât de mult încât am vrut să o fac şi eu. Este o reţeta uşor de preparat şi un aperitiv elegant. De atunci am pregătit de câteva ori acesta salată.
Mulţumesc Vera pentru inspiraţie !


Ingrediente (pentru 4 porţii):
Pentru fiert caracatiţa:

  • 1 caracatiţa congelată de 1 kg 
  • 2 foi de dafin 
  • zeamă de la 1/2 lămâie 
  • coajă rasă de la 1 lămâie 
  • 3 fire de cimbru proaspăt 
  • 1 fir rozmarin proaspăt 
  • boabe de piper şi coriandru 

Pentru salată:

  • ½ ardei roşu 
  • ½ dovlecel verde 
  • ½ dovlecel galben 
  • 1 buc ceapă echalote 
  • ½ legătură pătrunjel 
  • câteva fire de arpagic 
  • zeama de la 1/2 lămâie 
  • coaja rasă de la ½ lămâie 
  • ulei de măsline 
  • sare şi piper 


Preparare:
Lăsăm caracatiţa la descongelat în frigider peste noapte.
Caracatiţa descongelata o spălăm şi o punem la fiert într-o cratiţă cu apă rece, adăugând mirodeniile. Acoperim vasul cu capac şi fierbem caracatiţa timp de 1 oră. Caracatiţa este fiartă când furculiţa intră uşor în carne. După ce a fiert o scoatem din apă şi o lăsăm să se răcească. Tăiem caracatiţa potrivit.
Tăiem legumele şi ierburie mărunt. Amestecăm caracatiţa cu legumele şi adăugăm zeamă de lămâie, ulei sare şi piper după gust. Cu ajutorul unui cerc de inox punem salata în farfurie. Presăram puţină coajă de lămâie şi arpagic.
Poftă bună!


Salade de poulpe


J’ai dégusté cette salade délicieuse chez mon amie Vera; je l'ai tellement aimé que j’ai voulu la préparer moi-même. C’est est une recette facile à préparer et un apéritif élégant.
Merci Vera pour l'inspiration!

Ingrédients (pour 4 portions):

  • Pour cuire le poulpe:
  • 1 poulpe surgelé de 1 kg
  • 2 feuilles de laurier
  • le de jus de ½  citron
  • le zeste de 1 citron
  • 3 brins de thym frais
  • 1 brin de romarin frais
  • graines de poivres et coriandre

Pour la salade:

  • ½ poivron rouge
  • ½ courgette verte
  • ½ courgette jaune
  • 1 échalote
  • ½ bouquet de persil
  • ciboulette
  • le de jus de ½  citron
  • le zeste de 1 citron
  • huile d'olive
  • sel et poivre

Préparation:
Laissez le poulpe décongeler dans le réfrigérateur pendant la nuit. Le poulpe doit être complètement décongelé avant d’être cuisiné.
Rincez le poulpe décongelé et de le mettez-le à cuire dans une casserole avec de l'eau froide ; ajoutez les aromates. Couvrez avec le couvercle et laisser cuire à feux doux pendant 1 heure.
Le poulpe est cuit lorsque la chair est tendre.
Vérifiez la tendreté de la chair à l’aide d’une fourchette
Après que le poulpe est cuit, sortez-le de l'eau et laissez-le refroidir. Coupez le poulpe. Hachez les légumes et les herbes finement. Mélangez le poulpe avec des légumes et ajoutez le jus de citron, de l'huile, du sel et du poivre selon vos préférences.
Saupoudrer un peu de zeste de citron et la ciboulette
Bon appétit!

Octopus salad 


I ate this delicious salad at my friend Vera; I liked it so much that I wanted to prepare it myself. This is a recipe easy to make and an elegant appetizer.
Thank you Vera for inspiration!

Ingredients (4 servings):
To cook the octopus:
  • 1 frozen octopus 1 kg
  • 2 bay leaves
  • juice from 1/2 lemon
  • zest of 1 lemon
  • 3 wires of fresh thyme
  • 1 fresh rosemary wire
  • peppercorns and coriander
For the salad:
  • ½ red pepper
  • ½ zucchini
  • ½ yellow zucchini
  • 1 pc onion echalote
  • ½ bunch parsley
  • some chives
  • juice from 1/2 lemon
  • ½ lemon zest
  • olive oil
  • salt and pepper

Preparation:
Let the octopus to defrost in the refrigerator overnight. The octopus must be completely defrosted before being cooked.
Rinse the defrosted octopus and place it in a pot with cold water; add the spices. Cover with lid and cook over low heat for about 1 hour.
The octopus is cooked when the meat is tender.
Check the tenderness of the meat with a fork.
After the octopus is cooked, remove it from the water and allow to cool. Cut the octopus. Chop the vegetables and the herbs finely. Mix the octopus with vegetables and add lemon juice, oil, salt and pepper to taste. Sprinkle some lemon zest and chives.
Enjoy!






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...