Monday, 8 August 2016

Risotto de post cu flori de dovlecei si busuioc. Risotto aux fleurs de courgettes et basilic. Risotto with zucchini flowers and basil

Acest risotto a ieşit peste aşteptările mele... atât de cremos, de fin şi foarte aromat! Atâta timp cât încă mai găsesc flori de dovlecei, le voi prepara în diverse moduri pentru că îmi plac mult la gust şi aspect.
Şi pentru că suntem în post, vom avea câteva reţete de post. Vă recomand avest risotto delicios şi foarte, foarte cremos.

Avem nevoie de (pentru 2 persoane):

  • 220 gr orez special pentu risotto 
  • 1 L supă caldă de legume 
  • 1 ceapă 
  • ½ buchet de busuioc 
  • 3 linguri ulei de măsline 
  • 150 gr flori de dovlecei 
  • 200 ml smântână de soia 
  • 50 gr muguri de pin 
  • sare şi piper 


Preparare:
Îndepărtăm pistilul florilor, le spălăm şi le aşezăm pe un prosop de hârtie.
Rumenim lejer mugurii de pin într-o tigaie antiaderenta.
Ceapa o tocăm mărunt şi o prăjim în ulei de măsline. Când aceasta devine translucidă adăugăm orezul. Amestecăm şi lăsăm 2 minute la foc mediu. Adăugăm supă caldă cât să acopere orezul. Amestecăm constant şi când supa este absorbită complet de orez, adăugăm din nou supă. Repetăm acest proces până când terminăm toată supa şi orezul este fiert. Este posibil să nu fie nevoie de toată supa, depinde de orez, deci este indicat să verificaţi din când în când orezul. Adăugăm smântâna de soia, sare şi piper după gust şi amestecăm. Adăugăm câţiva muguri de pin, florile şi busuiocul tocate potrivit, apoi retragem tigaia de pe foc şi acoperim cu un capac. Lăsăm aşa 10 minute apoi servim. Nu uitaţi să păstraţi câteva flori şi frunze de busuioc pentru ornat. Presăraţi muguri de pin pentru a avea şi ceva crocant ;)
Poftă bună!


Risotto aux fleurs de courgettes et basilic


Nous avons besoin (pour 2 personnes):

  • 220 gr riz spécial pour risotto 
  • 1 L de soupe de légumes chaud
  • 1 oignon
  • ½bouquet de basilic 
  • 3 cuillères à soupe d'huile d'olive
  • 150 g de fleurs de courgettes
  • 200 ml de crème de soja
  • 50 gr de noix de pin
  • sel et poivre

Préparation :
Retirez les pistils des fleurs, lavez-les et placez-les sur une serviette en papier.
Faites dorer légèrement les pignons dans une poêle antiadhésive.
Hachez finement l’oignon.
Faites revenir l’oignon haché dans un peu d'huile d'olive. Quand il est translucide ajoutez le riz. Mélangez et laissez 2 minutes à feu moyen. Ajoutez un peu de bouillon chaud jusqu’à ce le riz soit couvert. Mélangez constamment et lorsque la soupe est complètement absorbée par le riz, ajoutez de la soupe à nouveau. Répétez ce processus jusqu'à ce que vous ayez terminé la soupe et le riz est cuit. Il est possible qu’on n’ait pas besoin de toute quantité de la soupe, ça dépend du riz. Il est donc conseillé de vérifier de temps en temps la cuisson du riz. Ajoutez la crème de soja, le sel et le poivre au goût et mélangez. Ajoutez quelques pignons, les fleurs de courgettes, le basilic hachées, mélangez puis retirez la casserole du feu et couvrez avec un couvercle. Laissez 10 minutes. N’oubliez pas de garder quelques fleurs et feuilles de basilic pour garnir. Saupoudrer avec quelques pignons pour d'avoir quelque chose de croustillant.
Bon appétit !

Risotto with zucchini flowers and basil


We need (for 2 servings):

  • 220 gr risotto rice
  • 1 l hot vegetable soup
  • 1 onion
  • ½ bunch basil
  • 3 tablespoons olive oil
  • 150 g zucchini flowers
  • 200 ml soy cream
  • 50 gr pine nuts
  • salt and pepper

Preparation:
Remove the pistils of flowers, wash them and place them on a paper towel.
Slightly brown the pine nuts in a non-stick pan.
Chop finely the onion.
Fry the chopped onion in a little olive oil. When it is translucent add the rice. Mix and allow 2 minutes over medium heat. Add some hot broth until the rice is covered. Stir constantly and when the soup is completely absorbed by the rice, add the soup again. Repeat this process until you have finished the soup and the rice is cooked. It is possible that we don’t need all quantity of soup, it depends on rice. So check from time to time the rice. Add the soy cream, salt and pepper to taste and mix. Add some pine nuts, the chopped zucchini flowers and basil, stir and remove from heat and cover with a lid. Allow 10 minutes. Remember to keep some flowers and basil leaves for garnish. Sprinkle with a few pine nuts to have something crunchy.
Enjoy!














No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...