Wednesday, 10 August 2016

Mancare de fasole alba de post. Ragoût de haricots blancs. White bean ragout

În perioada postului fasolele sunt nelipsite din meniul nostru. Le pregătesc în diverse feluri: pastă, supe, ciorbe, salate dar şi în acest fel, scăzute şi aromate cu cimbru. De data aceasta am folosit un cimbru mai special însă putem folosi cimbrul clasic.
Avem nevoie de:


  • fasole boabe din conservă scurse de apă şi clătite – 5 cutii (1,250 kg) 
  • 6 buc ceapă albă 
  • 3 buc morcov 
  • 3 buc păstârnac 
  • 200 ml suc de morcovi 
  • 200 ml suc de roşii 
  • 2 frunze de dafin 
  • puţină apă 
  • 1 ardei roşu 
  • ulei 
  • sare, piper 
  • cimbru 

Preparare :
Curăţăm, spălăm ceapa şi o tocăm potrivit. O călim în puţin ulei.
Curăţăm morcovul şi pastârnacul şi le dăm pe răzătoarea cu găuri mari. Când ceapa devine translucidă adăugăm morcovul şi pastârnacul. Adăugăm şi ardeiul tocat mărunt.
Adăugăm fasolele, sucul de roşii şi de morcov, câteva crenguţe de cimbru şi apă. Adăugăm sare şi piper după gust. Lăsăm pe foc potrivit aproximativ 45 de minue până când se reduce sosul.
Poftă bună !

Ragoût de haricots blancs


Nous avons besoin de:
haricots en conserve égouttés et rincés - 5 boîtes (1.250 kg)

  • 6 oignons blanc
  • 3 carottes
  • 3 panais
  • 200 ml de jus de carottes
  • 200 ml de jus de tomates
  • 2 feuilles de laurier
  • un peu d'eau
  • 1 poivron rouge
  • huile
  • sel et poivre
  • thym

Préparation :
Nettoyez, lavez et hachez l'oignon. Faites revenir l’oignon dans un peu d'huile.
Rappez les carottes et les panais avec la râpe avec de grands trous. Lorsque l'oignon est translucide, ajoutez les carottes et les panais. Ajoutez le poivron haché.
Ajoutez les haricots, le jus de tomate et de carotte, quelques brins de thym et de l'eau. Ajoutez du sel et du poivre au goût. Laissez bouillir sur feu moyen pour 45 minutes jusqu'à ce que la sauce soit réduite.
Bon appétit !

White bean ragout


We need:
canned beans drained and rinsed - 5 cans (1,250 kg)

  • 6 white onions
  • 3 carrots
  • 3 parsnips
  • 200 ml carrot juice
  • 200 ml of tomato juice
  • 2 bay leaves
  • a little water
  • 1 red bell pepper
  • oil
  • salt and pepper
  • fresh thyme

Preparation:
Clean and chop the onion. Fry the onion in a little oil.
Grate the carrots and parsnips with a grater with large holes. When the onion is translucent, add the carrots and the parsnips. Add the chopped bell pepper.
Add the beans, tomato and carrot juice, few sprigs of thyme and water. Add salt and pepper to taste. Boil over medium heat for 45 minutes until the sauce is reduced.
Enjoy!






No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...