Monday, 18 July 2016

Flori de dovlecei umplute cu branza. Fleurs de courgettes farcies au fromage. Cheese stuffed zucchini flowers

Acum este perioada când găsim flori de dovlecei la piaţă, la supermarket sau în grădină. Florile sunt delicate, foarte frumoase şi pot fi gătite în diferite moduri. De data aceasta eu l-am umplut cu pecorino, dar le putem umple cu oricare altă brânză care ne place.

Avem nevoie de: 
Pentru umplutură : 
  • 12 flori de dovlecel 
  • 200 gr cremă de brânză 
  • 85 gr pecorino 
  • 20 gr muguri de pin 
  • 1 lingură pătrunjel 
  • sare 

Pentru aluat : 
  • 1 ou 
  • 3 linguri făină 
  • 150 ml apă minerală 
  • sare 

Preparare : 
Cu ajutorul unui şerveţel de hârtie îmbibat în puţină apă ştergem florile de dovlecel. Deschidem uşor petalele florilor şi tăiem pistilul. 
Rumenim mugurii de pin într-o tigaie antiaderentă. 
Tocăm pătrunjelul mărunt. 
Dăm pecorino pe răzătoarea cu găuri mari. 
Amestecăm crema de brânză cu pecorino, pătrunjelul, mugurii de pin şi sare după gust. Punem compoziţia într-un poş sau o pungă căreia îi facem un orificiu. 
Deschidem uşor florile şi le umplem cu brânză. Răsucim vârfurile petalelor astfel încât floarea să se închidă. 
Batem oul cu apa minerală şi sarea şi adăugăm făina în ploaie, amestecând până obţinem un aluat omogen ca pentru clătite. 
Într-o tigaie antiaderentă încingem uleiul şi prăjim florile de dovlecei până acestea se rumenesc. 
Poftă bună !

Fleurs de courgettes farcies au fromage


Nous avons besoin de:
Pour la garniture:
  • 12 fleurs de courgettes
  • 200 g de fromage crème (de type Philadelphia)
  • 85 gr pecorino
  • 20 g pignons de pin
  • 1 cuillère à soupe de persil
  • sel

Pour la pâte:
  • 1 œuf
  • 3 cuillères à soupe de farine
  • 150 ml de l'eau minérale 
  • sel

Préparation :
Utilisez une serviette en papier imbibé de l’eau pour nettoyer les fleurs de courgettes. Délicatement, ouvrez les pétales de fleurs pour couper les pistils avec un ciseau.
Faites dorer les pignons à sec dans une poêle ou au four.
Hachez finement le persil.
Râpez pecorino avec une grille avec des gros trous.
Mélangez la fromage crème avec le pecorino, le persil, les pignons et le sel au goût. Farcissez délicatement chaque fleur de courgette avec le mélange obtenu (vous pouvez utiliser une poche à douille). Puis refermez-les en tournant doucement l'extrémité des fleurs pour y enfermer la farce.
Battez l'œuf avec le sel et ajoutez progressivement la farine, en remuant jusqu'à ce que la pâte soit homogène. Passez les fleurs délicatement dans la pâte.
Dans une poêle antiadhésive, faites chauffer l'huile et faire frire les fleurs de courgettes jusqu'à ce qu'elles soient dorées.
Egouttez les fleurs sur du papier absorbant pour égoutter le surplus d'huile.
Bon appétit !


Cheese stuffed zucchini flowers


For the filling:
  • 12 zucchini flowers
  • 200 gr cream cheese
  • 85 gr pecorino
  • 20 gr pine nuts
  • 1 tablespoon parsley
  • salt

For the batter:
  • 1 egg
  • 3 tablespoons flour
  • 150 ml mineral water

Using a paper towel soaked in water clean the zucchini flowers. Delicately open flower petals and cut the pistils. You can use a scissors.
Put the nuts in a dry skillet and cook over medium-low heat, stirring frequently, until golden in spots, about 3 minutes.
Finely chop the parsley.
Grate pecorino with a grater with large holes.
Mix the cream cheese with pecorino, parsley, pine nuts and salt to taste. Fill each zucchini flower with the cheese mixture (you can use a pastry bag). Gently twist the flower at the end to enclose the filling. Continue to fill all of the flowers. Do not overfill the blossoms or the filling may seep out as they cook.
Beat the egg with salt and gradually add flour, stirring until batter is smooth. Roll each blossom in the batter, shaking off the excess. Gently lay them in the oil, without crowding the pan. Cook, flipping once with a slotted spoon, until lightly golden, 3 to 4 minutes. Transfer to paper towels to drain. Sprinkle with sea salt.
Enjoy!

















2 comments:

  1. N-am mincat niciodata flori de dovlecel ! chiar ma gindesc sa cumpar si eu si sa incerc reteta ta, cred ca sunt minunate la gust.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Geta, sper sa incerci reteta. Florile de dovlecel sunt delicate, frumoase ca aspect si delicioase… Au gust de dovlecel. Eu am mai cumparat cateva flori chiar astazi, pentru ca in curand nu voi mai gasi.

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...