Thursday, June 30, 2016

Pavlova cu fructe si frisca. Pavlova aux fruits et Chantilly. Pavlova with fruits and whipped cream

Nu aş fi crezut că Pavlova se face atât de uşor. Am ezitat de multe ori să o fac şi asta pentru că îmi era frică de bezea. Cu ceva timp în urmă am făcut bezele dar au ieşit urâte la culoare, gălbui aşa că am renunţat la ideea de a mai face bezele sau Pavlova.
Mi-am dat seama că de fapt făceam o greşeală: le coceam la o temperatură prea mare, aşa cum era indicat în reţete, de aceea şi culoarea lor gălbuie.
Pavlova este o prăjitură fină şi delicată, şi poartă numele celebrei balerine Ana Pavlova din Rusia.

Avem nevoie de (pentru 2 bezele cu diametrul de 16 cm):
  • 120 ml albuş de ou la temperatura camerei
  • 120 gr zahăr
  • 120 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • ½ linguriţă cream of tartar (sau 1 linguriţă de oţet alb)
  • 1 linguriţă amidon
  • 350 ml smântână pentru frişcă foarte rece
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 500 gr fructe proaspete (căpșuni, zmeură, coacăze, mure etc)

Preparare :

Înainte de toate asiguraţi-vă că albuşurile sunt impecabile, adică nu au gălbenuş sau alte impurităţi care ar putea compromite bezeaua. De asemenea, vasul în care facem bezeaua este foarte curat, fără nici o urmă de grăsime.
La început mixăm albuşurile cu praful de sare la viteză mică. Apoi mărim viteza la mixer şi bezeaua începe să se formeze. Adăugăm tartarul şi amidonul şi mixăm. Adăugăm câte o lingură de zahăr şi mixăm foarte bine albuşurile. Continuăm aşa până când am terminat de încorporat tot zahărul şi acesta este complet dizolvat.
Adăugăm în 3 tranşe zahărul pudră, încorporând-l în bezea cu ajutorul unei palete. Obţinem o bezea omogenă. Punem bezeaua într-un poş cu un dui cu zimţi mari. Nu este obligatoriu acest lucru, puteţi să întindeţi bezeaua cu o lingură. Formăm o bordură pe marginea bezelei.
Puteţi să desenaţi 2 cercuri pe foaia de copt pentru a va ghida când aşezaţi bezeaua.
Coacem bezeaua pentru 1:45 la temperatură mică, 80 C.
Lăsăm bezeaua să se răcească complet în cuptor, altfel va crapă.
Pentru a obţine o frişcă aerată şi bine montată, trebuie să folosim o smântână grasă şi foarte rece. În plus, bolul în care vom monta frişca şi paletele de la mixer le punem la frigider pentru câteva minute (sau un timp mai scurt la congelator).
Mixăm smântana cu zahărulpână obţinem o frişcă suplă. Atenţie, nu mixăm prea mult pentru că vom obţine unt.

Eu am folosit poşul şi la frişcă, dar nu este obligatoriu, puteţi pune cu o lingură.
Aşezăm un start de frişcă peste blatul de bezea. Punem fructe, apoi acoperim cu cealaltă bezea, frişcă şi fructe. Dacă doriţi ornaţi cu câteva frunze de mentă şi cu zahăr pudra.
Poftă bună !

Pavlova aux fruits et Chantilly


Pour 2 meringues avec le diamètre de 16 cm nous avons besoin de :
  • 120 ml de blanc d’œuf  à température ambiante
  • 120 g de sucre granulé
  • 120 g de sucre glace
  • 1 pincée de sel
  • ½ cuillère à café de crème de tartre (ou 1 cuillère à café de vinaigre blanc)
  • 1 cuillère à café d'amidon
  • 350 ml de crème pour la crème fouettée très froide
  • 1 cuillère à soupe de sucre glace
  • 500 gr de fruits frais (fraises, framboises, groseilles, mûres)

Préparation :
Tout d'abord assurez-vous que les blancs sont impeccables, qu'ils n’ont aucun jaune ou d'autres impuretés qui pourraient compromettre la meringue. En outre, le bol dans lequel nous préparons la meringue doit être très propre, sans trace de graisse.

D’abord, mixez les blancs d'œufs avec une pincée de sel à basse vitesse. Ensuite, augmentez la vitesse du mixeur ;  la meringue commence à se former. Ajoutez l'amidon, la crème de tartre et mixez-les.
Ajoutez graduellement le sucre, et mixez jusqu'à ce que le sucre soit dissous.
Ajoutez le sucre glace en 3 étapes, et incorporez-le avec une spatule. On obtient une meringue homogène. Mettez la meringue dans une poche à douille cannelée. Ce n est pas obligatoire d utiliser le poche, on peut utiliser une cuillère.
Formez une bordure sur le bord de la meringue.
Vous pouvez dessiner deux cercles sur la feuille de cuisson pour vous guider quand vous formez la meringue.
Cuire la meringue au four préchauffé pour 1h 45 à basse température, 80 ° C.
Laissez la meringue refroidir complètement dans le four, sinon il va se fissurer.
Pour obtenir une crème aérée et bien monté, il faut utiliser une crème au moins 30% de matière grasse et très froid. De plus, mettez le bol et les fouets du mixeur dans le réfrigérateur pendant quelques minutes (ou moins de temps dans le congélateur).
Mixez la crèmeavec le sucre glace jusqu'à obtenir une chantilly souple. Attention, ne pas trop mélanger car on obtient du beurre.
J'ai utilisé aussi le poche à douille pour et la crème, mais pas obligatoire, on peut utiliser  une cuillère.
Mettez de la chantilly et fruits sur la première meringue, puis, mettez la deuxième meringue, une couche de chantilly et des fruits. On peut décorer le gâteau avec des feuilles de menthe et du sucre glace.
Bon appétit !


Pavlova with fruits and whipped cream


For two meringues with the diameter of 16 cm we need:
  • 120 ml egg whites at room temperature
  • 120 g of granulated sugar
  • 120 g icing sugar
  • 1 pinch of salt
  • ½ teaspoon cream of tartar (or 1 teaspoon of white vinegar)
  • 1 teaspoon of starch
  • 350 ml heavy cream, very cold
  • 1 tablespoon icing sugar
  • 500 grams of fresh fruits (strawberries, raspberries, currants, blackberries)

Preparation:
First of all make sure that whites are impeccable, without any yolk or other impurities that could compromise meringue. Also, the bowl in which we prepare the meringue must be very clean, without any trace of fat.
First, mix the egg whites with a pinch of salt at low speed. Then, increase the speed of the mixer; meringue begins to form. Add the starch and the cream of tartar and mix them.

Gradually add the sugar, and mix until the sugar is dissolved.
Add the icing sugar in 3 steps, and fold with a spatula. We obtain a firm meringue. Put the meringue in a bag star tip. You can use a spoon to spread the meringue.
Form an edge on the border of the meringue.
You can draw two circles on the baking sheet to guide you when you form the meringue.
Bake the meringue in the preheated oven for 1 hour 45 at low temperature, 80 ° C.
Let the meringue cool completely in the oven, otherwise it will crack.
To obtain a good whipped cream, we must use a fat cream and very cold. Furthermore, put the bowl and the mixer beaters in the fridge for a few minutes (or less time in the freezer).
Mix the cream with the icing sugar until obtain whipped cream. Be careful not to over mix because you’ll get butter.
I also used the pastry bag, but not obligatory, you can use a spoon.
Put the whipped cream and fruits on the meringue then put the second meringue, a layer of whipped cream and fruits. You can decorate the cake with mint leaves and sugar.
Enjoy!











4 comments:

  1. Foarte frumos ti-a iesit, felicitari !
    N-am facut niciodata, tot asa din cauza de galben la bezele !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Geta.
      Cred ca cel mai important este sa coacem bezelele la o temperatura foarte mica. Poti sa testezi o cantitate mai mica de bezea, asa am descoperit eu "secretul". Apoi nu uita sa pui otet sau cream of tartar (cred ca merge si cu zeama de lamaie). Cuptorul meu este electric, nu stiu cum ar fi iesit la cel clasic pe gaz. Oricum, Pavlova merita incercata, este de vis.

      Delete
  2. Ce dessert est tout simplement magnifique! ...et j'adore la povlova!! bizz

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...