Thursday, 19 May 2016

Supa crema de sparanghel alb cu hasmatuchi. Velouté d’asperges blanches au cerfeuil. White asparagus soup with chervil

Pentru că îmi plac supele, mi-am dorit să fac o supă de sezon care să fie pe placul meu şi al familiei. Este pentru prima dată când folosesc hasmaţuchi, am fost plăcut surprinsă de aroma lui.
Seamănă cu pătrunjelul bătut, mai ales la aspect. Gustul este deosebit.
Reţeta este din revista « Lust auf Genuss », numărul din luna mai care este dedicat sparanghelului.

Avem nevoie de (pentru 4 porţii):
  • 800 gr sparanghel alb
  • 2 mâini de hasmaţuchi
  • 200 ml smântână
  • 4 linguri de unt
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare, piper

Preparare:
Spălăm şi curăţăm sparanghelul, îndepărtând partea lemnoasă. Tăiem sparanghelul în bucăţi de cca 1 cm. Vârfurile le punem deoparte. Într-o cratiţă punem 1 L de apă, zahărul şi sarea. Punem la fiert sparanghelul pentru 10 minute. După 10 minute punem şi vârfurile de sparanghel, lăsându-le 3 minute.
Tocăm ceapa şi o călim în unt. Când această devine translucidă adăugăm făina şi amestecăm. Lăsăm 2 minute, amestecând.
Când sparanghelul este fiert scoatem câteva vârfuri deoparte pentru ornat supa.
Adăugăm smantana şi amestecul de ceapă cu făină şi lăsăm încă 2 minute.
Tocăm hasmatuchi potrivit şi îl adăugăm în supă. Mixăm supa cu blenderul. Dacă doriţi, ornaţi cu crutoane şi câteva vârfuri de sparanghel.
Poftă bună!

Velouté d’asperges blanches au cerfeuil


Nous avons besoin (pour 4 portions):

  • 800 gr d'asperges blanches
  • 2 mains cerfeuil
  • 200 ml de crème
  • 4 cuillères à soupe de beurre
  • 1 oignon
  • 1 cuillère à soupe farine
  • sucre 1 cuillère à café
  • du sel et du poivre


Préparation :
Lavez et pelez les asperges.
Coupez les asperges en morceaux d'environ 1 cm.  Réservez les pointes des asperges.
Dans une casserole mettez 1 L d'eau, le sucre et le sel. Faites cure les asperges pendant 10 minutes. Après 10 minutes ajoutez les pointes d'asperges, et faites-les cuire 3 minutes.
Pelez et émincez l'oignon. Faites fondre le beurre dans une casserole, y faire revenir l'oignon. Ajoutez la farine et cuire 2 minutes en remuant sans arrêt.
Lorsque les asperges sont cuites, réservez quelques pointes pour garnir la soupe.
Ajoutez la crème et le mélange d'oignon avec de la farine et laissez cuire pendant 2 minutes.
Hachez le cerfeuil et l'ajoutez à la soupe. Retirez la casserole du feu et passez au mixer. Salez et poivrez selon vos gouts. Garnissez avec quelques pointes d'asperges.
Bon appétit !

White asparagus soup with chervil 


Ingredients (4 servings):
  • 800 gr of white asparagus
  • 2 hands of chervil
  • 200 ml cream
  • 4 tablespoons butter
  • 1 onion
  • 1 tablespoon flour
  • 1 teaspoon sugar
  • salt and pepper

Preparation:
Wash and peel the asparagus.
Cut the asparagus into pieces about 1 cm. set aside the asparagus tips.
In a saucepan add 1 liter of water, sugar and salt. Boil the asparagus for 10 minutes. After 10 minutes add the asparagus tips and cook for 3 minutes.
Peel and slice the onion. Melt the butter in a saucepan, fry the onion. Add the flour and cook for about 2 minutes, stirring constantly.
When the asparagus is cooked, put aside a few tips to garnish the soup.
Add the cream and onion mixture and cook for 2 minutes.
Chop the chervil and add to the soup. Remove saucepan from heat and blend. Salt and pepper to your taste. Garnish with a few asparagus tips.
Enjoy!



No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...