Tuesday, 17 May 2016

Prajitura chinezoiaca. Brownies aux noix et glaçage croustillant. Brownie with walnuts and crispy glaze

A venit timpul şi pentru chinezoaică, datorită unei persoane dragi care îşi dorea să-şi amintească gustul acestei prăjituri pe care o servea în tinereţe :-)
Această prăjitură este o negresă cu nuca şi o glazură, un fel de bezea din gălbenuş de ou, foarte crocantă peste care este presărată ciocolată rasă.
I se spune chinezoaică datorită culorii galbene şi a urmelor lăsate de ciocolată peste glazura caldă ; acestea ar fi literele chinezeşti.
Avem nevoie de:
Pentru blat :
  • 6 albuşuri
  • 150 gr făină
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr nucă măcinată
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură cu vârf de cacao
  • 1 esenţă de vanilie
  • 50 gr nuci tocate rumenite (opţional)

Pentru glazură :
  • 6 gălbenuşuri
  • 150 gr zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • ciocolată neagră rasă

Preparare :

Fixăm cuptorul la 160 C.
Într-un bol amestecăm bine ingredientele uscate : făina, cacaua, praful de copt, nuca.
Într-un alt bol mixăm albuşurile până obţinem o bezea fermă.
Mixăm untul cu zahărul până ce acesta devine spumos. Adăugăm amestecul de ingrediente uscate şi omogenizăm bine. Adăugăm treptat bezeaua şi o încorporăm uşor cu o paleta. Obţinem o compoziţie densă pe care o punem în tavă tapetata cu unt şi făină. Am avut o tavă de 25/35 cm.
Coacem prăjitura pentru aprox.20 de minute.
Între timp facem glazura. Mixăm foarte bine gălbenuşurile cu zahărul şi esenţă de vanilie. Obţinem o compoziţie deschisă la culoare.
După 20 de minute scoatem prăjitură din cuptor şi turnăm compoziţia de gălbenuşuri. Uniformizăm cu ajutorul paletei. Dăm din nou la cuptor pentru 10, maxim 15 minute. Atenţie, glazura se poate arde foarte repede deci supraveghem ca aceasta să nu devină maronie. Scoatem prăjitura din cuptor şi cât este caldă presăram ciocolată rasă după preferinţă. Tăiem prăjitura cât este caldă, cu ajutorul unui cuţit cu lama foarte, foarte fină (altfel glazura va crapă).
Poftă bună!

Brownies aux noix et glaçage croustillant


Pour la pâte :

  • 6 blancs d'œufs
  • 150 g de farine
  • 200 g de beurre à la température ambiante
  • 150 g de sucre
  • 200 gr de noix hachés finement
  • 1 cuillère à café de levure chimique
  • 1 cuillère à soupe entassant de cacao
  • 1 essence de vanille
  • 50 noix g hachées grillées (facultatif)

Pour le glaçage :

  • 6 jaunes d'œufs
  • 150 g de sucre
  • 1 essence de vanille
  • du chocolat noir râpé

Préparation :
Fixez le four à 160 °C.
Dans un bol, mélangez bien les ingrédients secs : la farine, le cacao, la poudre à pâte, les noix.
Dans un autre bol mixez les blancs bol d'œufs jusqu'à ce que nous obtenions une meringue ferme.
Mélangez le beurre avec le sucre jusqu'à ce qu'il devienne mousseux. Ajoutez le mélange aux ingrédients secs et mélangez bien. Ajoutez graduellement la meringue et incorporer-la avec une palette. Nous obtenons une composition dense. Mettez la pâte dans un bac graissé avec du beurre et poudré avec de la farine. J'ai eu un bac de 25/35 cm.
Cuire le gâteau pour 20 minutes.
Pendant ce temps on va faire le glaçage. Mixez bien les jaunes d’œufs avec le sucre et l'essence de vanille. On obtient une composition claire. Après 20 minutes retirez le gâteau du four et versez la composition de jaunes d'œufs. Couvrez en totalité la surface de gâteau avec le glaçage. Mettez à nouveau le gâteau dans le four pendant 10 jusqu'à maximum 15 minutes. Attention, le glaçage peut brûler très rapidement ; faites attention et surveillez afin que cela ne devient pas brun. Retirez le gâteau du four et saupoudrez-le de chocolat râpé. Coupez le gâteau comme il est chaud, en utilisant une lame de couteau très, très fine (sinon le glaçage va craquer).
Bon appétit!

Brownie with walnuts and crispy glaze


For the dough:

  • 6 egg whites
  • 150g flour
  • 200g butter at room temperature
  • 150g sugar
  • 200 gr ground walnuts
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 heaping tablespoon of cocoa
  • 1 vanilla essence
  • 50 g chopped toasted walnuts (optional)


For glaze:

  • 6 egg yolks
  • 150g sugar
  • 1 vanilla essence
  • grated dark chocolate


Preparation:

Fix the oven to 160 C.
In a mixing bowl add the dry ingredients mix well: the flour, the cocoa, the baking powder, the walnuts.
In another mixing bowl add the egg whites and mix well until obtain a firm meringue.
Mixing the butter with the sugar until it becomes foamy. Add mixture to dry ingredients and homogenize well. Gradually add meringue and incorporate delicately with a palette. We get a dense composition that we put in a tray dusted with butter and flour. I had a tray with 25/35 cm.
Bake the cake for about 20 minutes.
Meanwhile make the frosting. Mix very well the yolks with the sugar and vanilla essence. We obtain a light colored composition.
After 20 minutes remove the cake from the oven and pour the egg yolks composition. Spread the glaze using the palette. Put again the cake in the oven for 10 up to 15 minutes. Attention, the glaze can burn very quickly so ensure that that does not become brown. Remove the cake from the oven and sprinkle grated chocolate. Cut the cake as it is warm, using a knife with a very, very fine blade (otherwise the glaze will crack).
Enjoy!


No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...