Friday, 22 April 2016

Sarmale de post. Feuilles de choux farcies végétaliennes. Vegetarian stuffed cabbage rolls

Familia mea este mare amatoare de sarmale. De data aceasta le-am făcut cu orez, legume şi varză murată. Dar şi cele cu hrişca sunt delicioase.
Nu am fost mulţumită de varză, deoarece la suprafaţă a avut câteva frunze subţiri, apoi frunze foarte groase, de aceea le-am împletit mai greu şi le-am făcut mai mari.
Asiguraţi-va că aveţi o varză bună, altfel timpul de lucru va fi mai mare.

Avem nevoie de:
  • 1 buc varză murată cu foile subţiri (aprox.2 kg)
  • 540 gr orez cu bobul rotund
  • 650 gr ciuperci proaspete
  • 7 morcovi
  • 1 praz
  • 7 cepe
  • 1 ardei roşu
  • 5 foi de dafin
  • 1 rădăcina păstârnac
  • 300 ml suc de legume
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • cimbru proaspăt
  • sare, piper
  • ulei
  • apă

Preparare:
Varza o lăsăm la desărat în apă rece peste noapte. Este foarte important să stea mai multe ore în apă, altfel sarmalele vor ieşi acre.
Spălăm orezul în mai multe ape şi-l lăsăm la înmuiat în apă rece.
Între timp ne ocupăm de legume.
Ciupercile le tăiem potrivit şi le călim într-o tigaie în puţin ulei.
Morcovul şi păstârnacul le dăm pe răzătoarea cu orificii mari.
Ardeiul îl tocăm mărunt.
Tocăm ceapa şi prazul foarte mărunt şi le călim în ulei. Când acestea devin translucide, adăugăm ciupercile, păstârnacul, ardeiul şi orezul scurs de apă peste ceapă, amestecăm şi lăsăm 2-3 minute să se inabuseasca. Luăm cratiţa de pe foc şi adăugăm mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi asezonăm cu sare şi piper după preferinţă. Atenţie la sare, adăugaţi sare ţinând cont şi de cât de sărată este varza după desărare.
Luăm câte o frunză de varză şi dacă este mare o tăiem în 2 sau chiar 3 părţi. Cu o lingură punem compoziţie în centrul frunzei şi o împăturim cu grijă.
Pe fundul vasului în care vom fierbe sarmalele punem ulei, 1 frunză de dafin, frunze de varză tocate mărunt (cele mai groase care nu sunt bune la împăturit) şi câteva crenguţe de cimbru. Procedăm aşa până terminăm de împăturit toate sărmăluţele. Printre ele punem cimbru, dafin şi mărar. Adăugăm sucul de legume şi completăm cu apă fierbinte până acoperim sarmalele. Deasupra acoperim cu frunze tocate de varză. Acoperim vasul şi lăsăm să fiarbă, verificând din când în când varza. La mine a durat 2 ore.
Poftă bună!

Feuilles de choux farcies végétaliennes


Nous avons besoin de:

  • 1 pièce choucroute avec des feuilles fines (aprox.2 kg) 
  • 540 gr de riz à grains ronds 650 
  • gr de champignons frais
  • 7 carottes
  • 1 poireau
  • 7 oignons
  • 1 poivron rouge
  • 5 feuilles de laurier
  • 1 panais racine
  • 300 ml de jus de légumes
  • 1 bouquet d'aneth
  • 1 bouquet de persil
  • du thym frais
  • du sel et du poivre
  • de l’huile
  • de l'eau

Préparation :
Laissez le chou à dessaler dans de l’eau froide la veille. Il est très important de laisser le chou plusieurs heures dans de l'eau, sinon les sarmales seront aigres.
Lavez le riz en plusieurs eaux et laissez-le tremper dans l'eau froide.
Pendant ce temps, on prépare les légumes.
Coupez les champignons et faites-les les frire dans une poêle dans un peu d'huile.
Râpez les carottes et le panais (utilisez le côté de votre râpe carrée dont les trous sont les plus grands).
Coupez finement le poivron.
Coupez les oignons et le poireau très finement et faites-les revenir dans l'huile. Quand ils deviennent translucides, ajoutez les champignons, les panais, le poivron et le riz égoutté de l'eau ; mélangez bien et laissez infuser les aromes pendant 2-3 minutes. Retirez la casserole du feu et ajoutez l'aneth et le persil finement haché et assaisonnez avec du sel et du poivre selon vos préférences. Mais, attention au sel, ajoutez le sel en fonction de combien de salé est le chou après le dessalage.
Prenez une feuille de chou et si elle est grande coupez-la en 2 ou 3 parties.
Mettez un peu de la composition sur un bout de la feuille, rouler un tour, pliez les bouts afin de fermer les deux extrémités, puis rouler complètement. Répéter l’opération jusqu’à ce que toute la composition soit roulée. Ces rouleaux s’appellent sarmale [sarmalé].
Les feuilles de chou trop petites ou trop rigides et qu’on ne peut pas rouler seront coupées en lanières minces et ajoutées à la choucroute.
Mettez au fond d’une casserole un peu d’huile, une couche de feuilles de choucroute hachée, 1 feuille de laurier et quelques brins de thym. Posez les « sarmalé” l’une contre l’autre en les serrant.
Parmi les rouleaux, mettez quelques brins thym, de laurier et d'aneth. Versez le jus de légumes et complétez avec de l'eau chaude pour couvrir les rouleaux. Couvrir le dessus avec des feuilles hachées de chou. Couvrez la casserole avec le couvercle et laissez cuire à feu doux 2:00 heures.
Bon appétit !

Vegetarian stuffed cabbage rolls


Ingredients:
  • 1 sauerkraut with thin leaves (aprox.2 kg)
  • 540 gr round grain rice 
  • 650 gr fresh mushrooms
  • 7 carrots
  • 1 leek
  • 7 onions
  • 1 red bell pepper
  • 5 bay leaves
  • 1 parsnip root
  • 300 ml of vegetables juice (or tomatoes juice)
  • 1 bunch dill
  • 1 bunch parsley
  • fresh thyme
  • salt pepper
  • oil
  • water
Preparation:
Let the cabbage desalting in cold water for several hours or overnight. It is very important to let the cabbage several hours in water, otherwise the ‘sarmale’ will be sour.
Wash the rice in several waters, and let it soak in cold water.
During this time, we prepare the vegetables.
Cut the mushrooms and fry them in a pan with a little oil.
Grate the carrots and parsnips (use the side of your square grater with large holes).
Chop the pepper finely.
Cut the onions and leek finely and fry them in oil. When they are translucent, add the mushrooms, the parsnips, the pepper, and drained rice; mix well and leave to infuse the aromas for 2-3 min. Remove the pan from heat and add the dill and parsley finely chopped and season with salt and pepper to your preferences. But attention to salt, add salt depending on how salty is the cabbage after desalting.
Take a cabbage leaf and if it’s too large, cut into 2 or 3 parts.
Take a cabbage leaf and put a little mixture into them and roll them in by butting little gaps at the end of each so the mixture won't fall out. These rolls are sarmale.
The smallest or the thickest leaves aren’t good for making rolls. Cut them in small pieces.
Put in the bottom of a pot a little oil, a layer of chopped sauerkraut leaves, 1 bay leaf and a few sprigs of thyme. Place the "sarmale".
Among the rolls, put a few thyme sprigs, bay leaves and dill. Pour the vegetable juice and fill with hot water to just cover the rolls. Cover the top with chopped cabbage leaves. Cover the pot with a lid and let cook over medium flames for about 2:00.
Enjoy!


2 comments:

  1. Cred ca au iesit un deliciu, nu mi se par mari deloc, se incadreaza perfect in farfurie !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, au fost delicioase sarmalele. Le-am impaturit mai greu (varza a fost de vina :-d) dar am avut ajutor de la mama :-)

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...