Monday, 11 April 2016

Hummus cu leurda. Houmous à l`ail d’ours. Wild garlic hummus

Am intrat în postul Paştelui, aşadar avem reţete de post.
Vom începe cu acest hummus delicios, cu o culoare frumoasă dată de leurdă. Am înlocuit usturoiul obişnuit cu leurdă, (usturoi sălbatic) care apare primăvara. Îl găsim în piaţă şi la supermarketuri pentru o scurtă perioada, aşa că trebuie să profităm...

Dacă folosiţi năut la conservă (cum am făcut eu), scurgeţi năutul şi păstraţi lichidul de la năut într-un vas de sticlă la frigider pentru până la o săptămâna. Acest lichid este aquafaba şi este incredibil! Puteţi face deserturi surprinzătoare precum: bezele, macarons, spumă de căpşuni, mousse-uri etc. Deci, nu aruncaţi apa de năut! Este o comoară! ;-)

Avem nevoie de:
  • 240 gr năut fiert
  • 2 linguri tahini
  • zeama de la 1 lămâie
  • 100 gr leurdă
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 3-4 linguri apă foarte rece (opţional)
Preparare:
Năutul are o coajă pe care eu am îndepărtat-o deoarece am vrut să obţin o textura fină. Acest procedeu este opţional, dacă nu aveţi timp omiteţi acest pas.
Leurda o spălăm în apă rece şi o ştergem cu un prosop de bucătărie apoi o tocăm fin.
Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie în afară de apă (sau folosiţi mixerul vertical) şi mixăm bine, în reprize până obţinem o consistentă omogenă. La sfârşit adăugăm apă foarte rece şi mixăm bine – acest lucru face ca pasta să fie şi mai fină.
Ornăm cu boabe de năut sau seminţe de susan.
Poftă bună!

Houmous à l`ail d’ours


Entre 14 mars et 20 avril nous sommes pendant le carême pour les Pâques, donc je vais préparer des recettes de carême.
J’ai commencé avec cet houmous délicieux, qui est très facile à faire.
Si vous utilisez des pois chiches en conserve (comme moi), égouttez les pois chiches et gardez le jus (aquafaba) dans un verre au frigo. Vous pouvez faire des desserts incroyables comme : macarons, meringues, mousses etc.
Voici les ingrédients pour le houmous :

  • 240 gr de pois chiches cuits
  • 2 cuillères à soupe de tahini
  • le jus d’un citron
  • 100 g ail sauvage
  • 3-4 cuillères à soupe d'huile d'olive
  • sel
  • 3-4 cuillères à soupe d'eau très froide (optionnel)

Préparation :
Commencez par retirer la peau des pois chiche. C’est une étape optionnelle, mais ainsi on obtient une texture plus fine.
Lavez l'ail des ours dans de l'eau froide. Séchez les feuilles d'ail des ours, après émincez-les.
Déposez tous les ingrédients dans le bol du hachoir, sauf l'eau froide, et mixez le tout. On obtient une pâte homogène. Ajoutez l’eau froide et mixez bien (l’eau froide va faire la texture plus fine).
Servez dans une assiette creuse.
Bon appétit !

Wild garlic hummus


We need:

  • 240 gr cooked chickpeas
  • 2 tablespoons tahini
  • juice of 1 lemon
  • 100 g fresh wild garlic
  • 3-4 tablespoons olive oil
  • salt
  • 3-4 tablespoons cold water (optional)

Preparation:
Chickpeas have a shell which I removed it because I wanted to obtain a smooth texture. This procedure is optional if you don’t have time skip this phase.
Wash the wild garlic in cold water. Dry the garlic leaves and after slice them.
Place all ingredients in the chopper bowl, except cold water and mix well until smooth. Add the cold water and mix well (cold water gives a finer texture).
Serve in a deep dish.
Enjoy!


No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...