Saturday, 5 March 2016

Supa crema de dovleac cu spuma de lapte. Soupe de potiron au mousse de lait. Pumpkin soup with milk foam

Uneori micile detalii fac diferenţa. Aşa este şi cu această supă care deşi este foarte simplu de făcut şi cu puţine ingrediente, impresionează prin felul în care arată. Bineînţeles are un gust pe măsură şi asta pentru că dovleacul este foarte bun.
Aspectul vizual este dat de uleiul de sâmburi de dovleac care contrastează cu spuma de lapte şi supa de dovleac. Totuşi, spuma se lasă foarte repede; deci trebuie pusă chiar înainte de servire.
Deşi mai sunt încă 2 reţete de supă de dovleac pe acest blog încă una nu e prea mult pentru mine. Şi asta pentru că ador dovleacul.

Avem nevoie de:
  • 1,5 kg dovleac
  • 3 cartofi
  • 200 ml smântână lichidă
  • 300 ml lapte
  • sare, piper
  • apă
Pentru topping:
  • ulei de sâmburi de dovleac
  • 50 ml lapte slab

Cum procedăm:
Curăţăm dovleacul de coajă, îl spălăm şi-l tăiem potrivit. La fel procedăm şi cu cartofii. Fierbem legumele în apă cu sare. După ce acestea au fiert le mixăm cu mixerul şi obţinem un piure. Adăugăm laptele, smântâna şi apă, după preferinţă, pentru a obţine consistentă dorită. Dăm un clocot şi supa este gata.
Pentru spumă punem lapte într-un pahar şi facem spumă cu ajutorul ustensilei speciale pentru capuccino. Punem supă în farfuria de servire. Turnăm puţin ulei de sâmburi de dovleac, apoi cu o lingură luăm spuma şi o punem în centru. Servim imediat.
Poftă bună!

Soupe de potiron au mousse de lait


Nous avons besoin de :

  • 1,5 kg de potiron
  • 3 pommes de terre
  • 200 ml de crème liquide
  • 300 ml de lait
  • sel et poivre
  • de l’eau

Pour servir :

  • de l’huile de graines de citrouille
  • 50 ml de lait écrémé


Préparation :
Epluchez les légumes, coupez-les en morceaux et faites-les cuire dans l’eau avec du sel jusqu’ à ce qu’ils deviennent tendres.  Mixez-les pour obtenir une purée. Ajoutez le lait, la crème et l'eau pour obtenir une soupe avec une consistance selon vos préférences, pour obtenir la consistance désirée. Assaisonnez selon vos préférences. Faites bouillir la soupe environ 5 min sur feu vif, en remuant. Pour le mousse de lait, utilisez l’ustensile qu’on utilise normalement pour faire du mousse pour cappuccino. Mettez 50 ml de lait dans un verre. Mixez le lait avec l’ustensile pour cappuccino jusqu’ à ce le mousse soit ferme. Le petit bémol c’est que le mouse ne tient pas longtemps, donc ajoutez le mousse juste avant de servir la soupe. Versez un peu d’huile de pépins de potiron au-dessus de la soupe, puis mettez la mousse de lait.
Bon appétit !

Pumpkin soup with milk foam


We need :

  • 1.5 kg pumpkin
  • 3 potatoes
  • 200 ml cream
  • 300 ml milk
  • salt and pepper
  • some water

For topping :

  • pumpkin seed oil
  • 50 ml of skimmed milk


Preparation:
Peel the vegetables, cut them into pieces and cook them in water with salt until they become tender. Mix them until obtain a puree. Add the milk, the cream and water to your preferences, to obtain the desired consistency.
Season according to your preferences. Boil the soup about 5 minutes over high heat, stirring. For the milk foam, use the tool that usually we use to make cappuccino.
Put the milk in a glass and mix well with the cappuccino tool to obtain a firm foam.
The mouse does not last long, so add the foam right before serving the soup. Pour a little oil of pumpkin seeds on top of the soup, then put the milk foam.
Enjoy !


No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...