Saturday, 12 March 2016

Prajitura cu portocale, migdale si muguri de pin. Gâteau à l’orange, aux amandes et aux pignons. Cake with oranges, almonds and pine nuts

Aceasta este una din cele mai aromate şi bune prăjituri pe care am încercat-o în ultimul timp. Prăjitura are un gust pronunţat de portocale, textura fiind uşor umedă, iar mugurii de pin dau o textură crocantă… Pe mine m-a cucerit.
Abia aştept să o mai încerc și în altă variantă, poate data viitoare cu lămâi sau limes… Merită să încercaţi prăjitura. Avem nevoie de:
  • 2 portocale potrivite, adică 480 gr (eu am pus 1 portocală medie şi 1 mandarină)
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 6 ouă
  • 220 gr zahăr
  • 240 gr făină de migdale (migdale măcinate fin)
  • 75 gr făină
  • 50 gr muguri de pin
Cum procedăm:
Punem portocalele într-un castron. Le acoperim cu apă rece şi le fierbem acoperite cu capac, timp de 1h 30 min, până când acestea devin moi. Le scoatem din apă şi le lăsăm la răcit.
Încălzim cuptorul la 180 C. Tapetăm o formă rotundă de 23 cm cu unt şi făină sau cu foaie de copt.
Tăiem cele 2 extremităţi ale portocalelor și le aruncăm. Le tăiem în jumătate şi eliminăm sâmburii. Adăugăm praful de copt peste portocale şi le mixăm cu tot cu coajă pentru a obţine un piure.
Mixăm ouăle cu zahărul timp de 5 minute până obţinem o compoziţie foarte pufoasă şi cremoasă. Adăugăm făina de migdale, făina cernută şi pireul de portocale, amestecând bine. Turnăm compoziţia în tava de copt şi presărăm deasupra mugurii de pin. Coacem prajititura pentru 1 oră. Lăsăm prăjitura în tavă să se răcească.
Este delicioasă!

Gâteau à l’orange, aux amandes et aux pignons


Nous avons besoin de :

  • 2 oranges moyennes (480 g) (j’ai mis 1 mandarine et 1 orange)
  • 1 c. à c. de levure chimique 
  • 6 œufs
  • 220 g de sucre en poudre
  • 240 g de poudre d’amandes
  • 75 g de farine ordinaire
  • 50 g de pignons de pin

Préparation :
Mettez les oranges entières dans une casserole. Couvrez-les d’eau froide et portez à ébullition. Laissez bouillie 1 h 30 à couvert, jusqu’ à ce que les oranges soient tendres. Egouttez-les et laissez-les refroidir.
Préchauffez le four à 180˚ C. Beurrez un moule profond de 23 cm de diamètre et chemisez-le de papier sulfurisé.
Coupez et jetez les deux extrémités des oranges. Coupez-les en deux et jetez les pépins. Ajoutez la levure et mixez au robot, avec l’écorce, pour obtenir une purée.
Battez les œufs avec le sucre, au robot, pendant 5 minutes, jusqu’ à obtention d’un mélange épais et crémeux. Ajoutez la poudre d’amandes, la farine tamisée et la purée d’oranges.
Versez la pâte dans le moule, garnissez avec les pignons et faites cuire 1 heure. Laissez refroidir le gâteau dans son moule.
Bon appétit !

Cake with oranges, almonds and pine nuts


We need:

  • 2 medium orange (480 g) (I put 1 mandarin and 1 orange)
  • 1 teaspoon baking powder
  • 6 eggs
  • 220 g caster sugar
  • 240 g ground almonds
  • 75 g plain flour
  • 50 g pine nuts

Preparation:
Put the whole oranges in a saucepan. Cover them with cold water and bring to boil. Let boiled 1 hour 30 minutes, covered, until oranges are tender. Drain them and let cool.
Preheat oven to 180˚ C. Butter a mold of 23 cm diameter and line it with parchment paper.
Cut off and discard both ends of oranges. Cut them in half and discard the seeds. Add baking powder and mix the wholes oranges in a food processor, to obtain a puree.
Mix the eggs with the sugar for 5 minutes, until obtaining a thick creamy mixture. Add the almonds, the flour and pureed oranges.
Pour the batter into the pan, garnish with pine nuts and cook for 1 hour. Let the cake cool in its mold.
Enjoy!


10 comments:

  1. Arata foarte bine. Suficient de apetistant cat sa-ti doresti sa o mananci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iulia, prajitura este excelenta, crede-ma. Abia astept sa mai incerc si cu alte citrice. Sper sa incerci si tu reteta ;-)

      Delete
  2. Replies
    1. Merci, c’est gentil. Je ferai à nouveau ce gâteau avec des autres agrumes car il est très bon et très parfumé.

      Delete
  3. C'est le gâteau qu'il me faut!! Délicieux!! bizz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chère Dan, le gâteau est surprenant et très savoureux grâce aux oranges.

      Delete
  4. Replies
    1. Oui, le goût, la texture un peu moelleuse et croquante à la fois, fait que le gâteau soit gourmand.

      Delete
  5. Bravo ! quel joli blog ! quel effort toutes ces langues, toute cette cuisine de traditionS ! de cultureS, bravo ! bravo ! je retiens plusieurs recettes et m'empresse de m'inscrire pour suivre...
    Belle journée

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci, Agnès c’est gentil. Je trouve qu’on peut apprendre une langue étrangère grâce aux loisirs. Pourtant, la grammaire n’est pas toujours facile :-)

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...